loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

El PSC de TGN defensarà que no es prorrogui ni es plantegi una nova concessió per a l'AP-7

El Circ Més enllà de TGN dilluns, 12 de febrer de 2018

El diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha defensat aquest dilluns que “a partir de què es compleixi la concessió de les actuals autopistes de peatge no s’han de tornar a prorrogar ni plantejar una nova concessió, pel que a partir d’aleshores tots aquells ciutadans que circulin per elles ho faran lliures de peatges. Aquesta és la convicció i determinació dels socialistes i això serà el que defensarem al Congrés.”

Foto: Cedida

Joan Ruiz ha remarcat que “això és molt important per la demarcació de Tarragona ja que afecta de ple l’autopista AP-7, que transcorre per les nostres comarques. En aquest sentit cal recordar que l’any vinent està previst que s’acabi el termini de la concessió del tram de l’AP-7 entre Tarragona i Alacant.”

Així mateix també està previst que el 2021 acabi el termini de la concessió del tram de l’AP-7 entre Tarragona i Barcelona.

En el mateix sentit Joan Ruiz ha avançat que el grup socialista a les Corts Generals demanarà a Foment que faci un anàlisis de les autopistes de peatge que tenen una concessió en vigor per revisar els peatges agreujants i analitzar les fórmules necessàries per eliminar aquest greuge. “Això implica establir un sistema de bonificacions o alternatives de qualitat per evitar les desigualtats que es produeixen ara mateix.”

“També considerem essencial implementar les mesures necessàries per impedir que quan una autopista de peatge tingui beneficis aquests repercuteixin exclusivament a les empreses concessionàries mentre que quan existeixen pèrdues les haguem de pagar tots els ciutadans.”

Dins del paquet de mesures que defensarà el grup socialista es fa un especial esment al seguiment rigorós del contracte per part de les empreses concessionàries per garantir que aquests contractes siguin exigents amb les condicions de seguretat necessàries per evitar episodis lamentables com els que s’ha viscut aquests darrers dies de persones atrapades per les nevades.

Finalment els diputats socialistes defensaran que el cost de rescatar les autopistes de peatge fallides no pot recaure sobre aquells que no les utilitzen. “És a dir, no pot ser que el conjunt dels ciutadans rescatem aquestes autopistes amb fons públics a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat o bé perquè traíem de nou la concessió amb altres autopistes en funcionament”, ha argumentat el diputat tarragoní.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar