loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La plataforma stop Parquímetres torna a les trinxeres

El Circ Ciutat dijous, 23 de maig de 2013

El passat dilluns 20 de maig, membres de la plataforma STOP Parquímetres va reunir-se amb la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, per a tractar sis punts concrets en relació a la implantació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). La reducció del preu del tiquet per a residents, la solució dels problemes d'aparcament per a comerciants i treballadors/es no residents i l'aposta per alternatives com el transport públic o la bicicleta, entre d'altres qüestions, es van posar sobre la taula.

La plataforma va decidir centrar les seves demandes a la regidora en qüestions concretes enlloc de seguir reivindicant que s'aturi el PMUS i que es torni a realitzar un pla de participació ciutadana, ja que "aquesta demanda havia arribat a un atzucac i només quedava la sortida d'enfocar les reivindicacions en forma d'esmenes parcials que almenys permetessin solucionar alguns conflictes detectats".

En primer lloc, els membres de STOP Parquímetres van demanar la gratuïtat de l'aparcament per a residents "o que aquest tingués un cost màxim de 0,20€ al dia, com és el cas de Barcelona", ja que consideren que 9 € al mes és una quantitat elevada per haver de deixar el cotxe al carrer, amb l'afegit de l'actual situació econòmica. En segon lloc, la Plataforma va exposar a la regidora la necessitat que a determinades zones de la ciutat les persones residents poguessin emprar les zones blaves com a verdes, ja que "les zones verdes sí que es poden emprar com a blaves i a la Part Alta, per exemple, manquen zones d'aparcament per a residents". La tercera reivindicació estava centrada en la necessitat de facilitar l'aparcament a aquelles persones que tenen un comerç o que treballen a la ciutat, "mitjançant les targetes que s'havien de proporcionar als comerços però també incrementant els aparcaments dissuasius gratuïts i ben connectats amb transport públic". La quarta demanda era precisament aquest increment de les zones d'aparcament dissuasòries i gratuïtes, i les dues darreres feien èmfasi en la necessitat d'incrementar les alternatives modals al vehicle particular. D'una banda, STOP Parquímetres va demanar que es potenciï el transport públic, incrementant les freqüències d'algunes línies, reduint les tarifes, millorant l'eficiència dels circuïts; i d'altra banda, va demanar que es creï una bona xarxa de carrils bici i que es millori la xarxa viària per als peatons.

La regidora, per la seva part, va manifestar que estudiarien les propostes, tenint en compte que, de totes elles, la demanda de reducció del preu per als residents és la menys probable de dur-se a terme. La Plataforma valora negativament les reticències de la Sra. Floria envers aquesta demanda i insisteix en que comparteixen l'aposta per una ciutat amb una mobilitat sostenible, però rebutja que en nom d'aquesta "s'amaguin interessos recaptatoris"


Documents

Comunicat Plataforma Stop Parquímetres TGN


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar