loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Testament de la Concubina, intervingut per l'Estat

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 13 de febrer de 2018

El Testament de la Concubina de Tarragona denuncia que la seva redacció ha estat també víctima de l’article 155, i que ha estat intervingut. El llegat de la Reina carrega contra els 87 milions d'euros gastats en la campanya policial a Catalunya, la col·laboració que va prestar la guàrdia urbana de Tarragona durant la repressió de l’1 d’octubre, els partits unionistes per ser «uns pèssims perdedors» de les eleccions, les presons i el rei Felip VI. També denuncia la vinculació de l’imam de Ripoll amb la policia espanyola, i el tracte rebut pel Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

En clau estrictament local, el text ironitza sobre el volum de decibels rebuts per l’alcalde Ballesteros durant la processó i altres actes de Santa Tecla, i els compara amb les queixes del col·lectiu Farts de sorolls. El batlle també és acusat d’haver-se passat la vida a l’ajuntament des de l’any 1983 i de la inacció que provoca que «Tarragona s’ensorri», amb exemples com els de l’edifici del Banc Santander, la no reparació de la barana de la baixada Misericòrdia després de cinc mesos, o l’estat actual de l’edifici del Pla de la Seu després que s’anunciés el 2009 que s’hi faria un hotel.

El testament qüestiona i posa en entredit la política cultural de la ciutat que l’any passat va tancar tres teatres -el Camp de Mart, el Teatre Metropol i la Sala Trono-, i critica l’autoritarisme de la regidora responsable. La insuficient neteja de la ciutat, la manca de parcs infantils, la corrupció del Partit Popular, el president nordamericà Trump i les retallades sobre actes tradicionals del Carnaval completen la llista de temes sobre els quals s’ironitza.

Fotos: Primitiva Terpsicore

Fotos: Primitiva Terpsicore

Consulta el testament de la Concubina clicant el document adjunt.


Documents

Testament Concubina 2018


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar