loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Metropol afronta la reforma més important dels últims 20 anys

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 14 de febrer de 2018

Renovació de les butaques, arranjament del parquet, substitució del sistema d’il·luminació per un de més eficient amb leds i renovació dels elements tèxtils del sostre i el cortinatge. Aquestes són les obres d'arranjament que s'han començat a fer al Teatre Metropol i que es preveu que acabin a finals d'abril.

Foto: Mauri

“S’inicia la reforma més important del Metropol des que es va obrir l’any 95", ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Begoña Floría, tot recordant que els treballs que ara es duen a terme, i que tenen un pressupost de 200.000 euros, es concentren a l'espai de butaques, que serviran per posar en valor la zona de platea i els pisos superiors del teatre modernista.

El primer acte que acollirà el Metropol un cop hagin finalitzat les obres seran els Premis Literaris. Per després, continuaran els treballs de reforma amb fases posteriors on s’actuarà en la climatització, les cobertes, l’escenari i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici i es farà de manera que sigui compatible amb la programació d’espectacles.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l'edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L'any 1991 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l'arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d'arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar