loader
menu

CIUTAT

El bus nocturn de l'EMT farà parades 'intermèdies' per dotar de més seguretat a les dones que hi viatgen

El Circ Ciutat dilluns, 19 de febrer de 2018

"Per dotar de més seguretat a les dones que viatgen amb el bus a la nit". Amb aquest objectiu, segons la presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, Begoña Floría, el bus nocturn posarà en marxa a partir d'aquest divendres dia 23 el nou servei de parada intermèdia. Es tracta d’una nova mesura destinada a les dones i que els permetrà baixar entre dues parades a les línies 71, 72 i 73 del TGNIT. D’aquesta manera, es facilita que les usuàries puguin baixar en punts més propers al seu destí dins de la ruta establerta.

Foto: EMT

La presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha explicat que aquest nou servei s'implementa “seguint amb la tasca de l’empresa d’oferir un servei de qualitat i cada cop més adaptat a les necessitats dels nostres usuaris".

El servei nocturn d'autobús, el TGNIT, consta de tres línies: La N-71, que uneix la plaça Imperial Tàrraco amb els barris de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador; la N-72, que enllaça el centre de la ciutat amb tots els barris de Ponent i la N-73, que des de la plaça Imperial Tàrraco arriba fins a Boscos després de recórrer l'Arrabassada i els nuclis de Llevant. Durant tot l’any funciona les nits de divendres i dissabte i els festius assenyalats i a l’estiu també es presta el servei les nits del dijous

Casualment, unes hores abans que l'Ajuntament de Tarragona anunciés la posada en marxa d'aquest servei, la CUP i el col·lectiu feminista Cau de Llunes havien informat que en el proper plenari presentarien una moció que pretenia el mateix que l'EMT ha anunciat.

En el seu argumentari, la CUP i Cau de Llunes han explicat que aquest nou servei de parada intermèdia en el bus nocturn serviria per “reduir la percepció d’inseguretat que puguin sentir les usuàries” i que “no implicaria cap cost ni desviació de la ruta marcada”, afegint que “contemplen traslladar-ho a les persones treballadores de l’EMT per tal de concretar els criteris i el funcionament idoni amb les seves esmenes”.


Documents

Moció 8 de març

Moció autodefensa

Moció parades intermèdies bus


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar