loader
menu

CIUTAT

Seat Tarraco: La campanya més rendible per a TGN, i a cost zero

El Circ Ciutat dilluns, 19 de febrer de 2018

“És una campanya promocional mundial excel·lent i impagable per a la nostra ciutat [...] Quan Tarragona s’ho proposa, aconsegueix allò que vol i ens hem de sentir molt orgullosos, doncs aquesta és una gran oportunitat per exportar la marca Tarragona”. Així de cofoi s'ha mostrat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros després que Seat ha fet oficial que el nou model SUV portarà el nom de Tarraco.

A l'esquerra, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i al seu costat, el director gerent del concessionari Seat Baycar a TGN i a Reus, Josep Maria Barberà. Foto: Mauri

"És la campanya més barata i amb més notorietat, i si l'haguèssim hagut de pagar, ens hauria sortit per una milionada", reflexionava Ballesteros, qui ha agraït la seva tasca als mitjans de comunicació, als col·lectius que han fet activisme a través de les xarxes socials i a totes les persones que s’hi han abocat perquè Tarragona aconseguís aquesta fita. “Com alcalde de Tarragona em sento molt orgullós”, ha celebrat.

Ballesteros ha posat d’exemple Eivissa per defensar que el nou model Seat Tarraco (en principi serà sense accent) servirà per incrementar el coneixement de la ciutat i la projectarà en l'àmbit turístic, com en el seu moment ho va representar l'Ibiza per aquesta illa de les Balears. A més, el fet que el nou vehicle Seat Tarraco es presenti a la ciutat de Frankfurt dins del marc del Saló de l’Automòbil més important del món, li afegeix la promoció internacional, “serà una promoció increïble per Tarragona”.

L'alcalde ha estat acompanyat pel director gerent del concessionari oficial Seat Baycar a Tarragona i a Reus, Josep Maria Barberà, qui ha negat que el retard en l'elecció del nom del nou SUV de la marca tingui cap relació amb el context social i polític que es viu a Catalunya. Segons Barberà, els 'timings' els han marcat des del departament de comunicació.

I qui va proposar el nom de Tarraco? Ballesteros no ho ha volgut dir: "Al final, la repercussió és per tots. Tot i que en sabem l'origen, és una paternitat compartida".

Tot i que s'ha dissenyat a la planta de Martorell, el Seat Tarraco es fabricarà a Wolfsburg (Alemanya) i a priori es començarà a comercialitzar a finals d'any. Quant a les xifres, en la campanya ##SEATbuscaNombre van participar 146.124 seguidors de SEAT de 134 països. Tarraco va rebre 51.903 vots vàlids (35,52%), per davant d'Àvila, que va comptar amb el suport de 41.993 participants (28,74%); d'Aranda, en tercera posició, amb 39.321 vots (26,91%), i d'Alborán, que va recollir 12.907 (8,83%).

Segons SEAT, Tarraco "està alineada amb els valors de SEAT i encaixa a la perfecció amb la personalitat del nou model". Tarraco és el primer nom de SEAT escollit per votació popular i el catorzè topònim espanyol d'un model de la marca. Ens hem de remuntar a l'any 1982 per trobar el Ronda, primer model de SEAT nomenat amb la toponímia espanyola. Des de llavors van arribar 12 models més: Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, Leómn, Altea i, els dos més recents, Ateca i Arona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar