loader
menu

CIUTAT

Presenten a TGN la campanya 'Ni al cap ni enlloc' per denunciar la impunitat dels cossos policials

El Circ Ciutat dimarts, 20 de febrer de 2018

Tarragona ha estat escenari de la presentació de la campanya "Ni al cap ni enlloc", en la qual s'ha denunciat la impunitat dels cossos policials, i en especial, dels Mossos d'Esquadra, arran d'una agressió a un menor el passat 14 de novembre de 2012 amb motiu de la celebració d'una vaga general.

Foto: Cedida

Amb presència dels denunciants Magí Castro i Lorda Marauri i membres de l’Esquerra Independentista i l’Ateneu Llibertari de Tarragona, s’han detallat els fets succeïts durant el 14-N de 2012 i s’ha explicat que el proper 27 de febrer es durà a terme a l'Audiència Provincial de Tarragona el judici contra Christian González Alberich, caporal dels Mossos d'Esquadra, qui durant l'esmentada data, entre les 11:30 i les 12 hores a l'Avinguda Vidal i Barraquer de la ciutat de Tarragona, en el marc d'una càrrega dels agents del dispositiu ARRO, "va començar a córrer per l'esmentada avinguda amb el bastó policial aixecat i brandint-lo de manera no reglamentària. Fruit d'aquesta acció de brandir el bastó alçat va acabar colpejant i obrint el cap de l'aleshores menor d'edat Magí Castro Marauri".

Segons els impulsors de la campanya, els fets denunciats són constitutius d'un delicte de lesions previst i penat en l'article 148.1 del Codi Penal, donada la utilització d'armes amb mètodes o formes perilloses per a la vida, salut, física o psíquica del lesionat. De forma subsidiària, també són constitutius d'un delicte de lesions previst i penat en l'article 147 del Codi Penal. Els denunciants consideren que Christian González Alberich és l'autor acusat pels seus actes directes i materials a tenor del disposat en els articles 27 i 28 del Codi Penal. Per tant, la pena a imposar a González Alberich segons l'article 148.1 del Codi Penal és de 3 anys de presó i inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna i en el cas d'aplicació de l'article 147 del Codi Penal de 2 anys de presó i inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna.

La campanya política “Ni al cap ni enlloc”, tal i com ha explicat el membre de l’Esquerra Independentista de Tarragona Pol Domingo Prats, denuncia la “impunitat dels cossos policials que, encara que hi hagi vídeos que demostrin males pràctiques per part seva, no reben represàlies i fins i tot moltes vegades la fiscalia no els denuncia”, afegint que les càrregues “sovint no estan motivades per cap necessitat real, sinó que simplement són la resposta violenta a qualsevol intent cívic de reclamar drets socials i laborals amb el propòsit de crear por i desanimar a la gent a acudir a manifestacions”. També s’ha explicat que manifest ­de la campanya fins al moment ja porta 41 adhesions d’entitats i s’ha fet pública la moció de suport presentada per part de Lorda Marauri per tal que sigui aprovada al proper ple de l'Ajuntament de Tarragona. La moció compta, a hores d'ara, amb el suport de la CUP, ERC i IC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar