loader
menu

CIUTAT

TGN contractarà detectius privats per combatre l'incivisme

El Circ Ciutat dijous, 22 de febrer de 2018

"No és una mesura fàcil perquè no és voluntat del consistori perseguir a ningú, però després de veure que les campanyes no tenen l’efecte dissuasiu que esperàvem i la pedagogia tampoc ha funcionat, lamentablement cal fer un pas més i recórrer a mesures contundents per lluitar contra l’incivisme", així ha argumentat la portaveu municipal, Begoña Floría, la intenció de l'Ajuntament de Tarragona de contractar detectius privats per combatre l'incivisme.

Una imatge d'actes incívics al barri de Campclar. Foto: Cedida

La decisió es prendrà en una taula tècnica, integrada per representants de la Guàrdia Urbana i de l'àrea de Neteja de l'Ajuntament, que estudiaran si tornen a adoptar una mesura que ja es va implementar fa uns mesos, de manera puntual, per perseguir els amos de gossos que no en recollien els excrements.

L'Ajuntament ha explicat que la despesa anual per erradicar els actes vandàlics i incívics gairebé arriba al milió d'euros (979.000 euros). D'aquesta quantitat, més de la meitat es van destinar a la neteja dels voltants dels contenidors i a la recollida dels residus voluminosos incontrolats.

Campanyes des de 2012

Des del 2012 des del departament de Neteja Pública de l'Ajuntament es duu a terme una campanya sancionadora per tal de lluitar contra actes incívics relacionats amb la recollida d'escombraries. Bàsicament es sancionen els incompliments de l'article 98.5 de la Ordenança de Convivència ciutadana i ús dels espais públics, que prohibeix deixar les bosses d'escombraries fora dels contenidors.

L'any 2017 es van obrir un total de 104 expedients sancionadors per incompliment de l'esmentat article, que van ser el resultats d'inspeccionar 10.871 bosses d'escombraries, caixes de cartró, etc. deixats fora dels contenidors i/o llocs habilitats. Per zones, la Part Alta va ser on més sancions es van imposar (31).

En els darrers sis anys, el número d'expedients sancionadors relacionats amb actes d'incivisme a la ciutat és de 536.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar