loader
menu

CIUTAT

Ballesteros vol fer fora la portaveu de la CUP en el proper plenari

El Circ Ciutat dijous, 22 de febrer de 2018

La polèmica en el proper plenari a l'Ajuntament de Tarragona està servida. Després de les 18 mocions que és previst que es debatin, l'equip de govern del PSC-PP liderat per Josep Fèlix Ballesteros ha inclòs una proposta d'alcaldia en la qual es pretèn cessar a la portaveu de la CUP, Laia Estrada, com a conseqüència de la sentència de la Sala del Penal del Tribunal Suprem, en relació a l'anomenat 'Cas Bershka'.

Una imatge de Laia Estrada i de Jordi Martí Font, regidors de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: CUP Tarragona

Textualment, la proposta d'alcaldia diu el següent: "Prendre coneixement de la Sentència número 770/2017, de la Sala del Penal del Tribunal Suprem, i que per interlocutòria de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona s’ha declarat la fermesa d’aquesta sentència que té com a conseqüència que la consellera, Sra. Laia Estada Cañón, es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament i declarar la vacant."

La CUP considera que darrere d'aquesta decisió "hi ha una interpretació absolutament esbiaixada de la llei que només respon a interessos polítics". A més, creu fermament que "estem davant d'una persecució política de primer ordre amb instruments de pressió per part del PSC i el PP". També considera que "l'Ajuntament s'esrtà saltant la seva pròpia legalitat" i que es tracta d'un fet extremadament greu que "només respon a la vendetta de l'alcalde i el seu equip contra la portaveu de la formació que l’ha assegut davant dels tribunals pel Cas Inipro, que ha qüestionat els “projectes estrella” del govern com els Jocs del Mediterrani de 2017 (ara 2018) o el pla urbanístic de la Budellera i ha denunciat reiteradament l'opacitat de les empreses municipals [...]"

Comunicat de la CUP

"Davant la decisió del govern d'incloure en l’ordre del dia del proper Consell Plenari una proposta d’alcaldia que pretén declarar incompatible la sentència del Cas Bershka de Laia Estrada amb el seu càrrec de consellera, la CUP denuncia que darrere d'aquesta decisió hi ha una interpretació absolutament esbiaixada de la llei que només respon a interessos polítics. Estem davant d'una persecució política de primer ordre amb instruments de pressió per part del PSC i el PP. L'Ajuntament s'està saltant la seva pròpia legalitat per perseguir políticament la dissidència, i és que no té cabuda enlloc que es cessi un càrrec electe quan aquest no ha entrat a presó.

Els partits polítics promotors de la iniciativa només pretenen treure's de sobre una regidora del plenari per les seves discrepàncies polítiques. La CUP considera que es tracta d’un fet extremadament greu que només respon a la vendetta de l’alcalde i el seu equip contra la portaveu de la formació que l’ha assegut davant dels tribunals pel Cas Inipro, que ha qüestionat els “projectes estrella” del govern com els Jocs del Mediterrani de 2017 (ara 2018) o el pla urbanístic de la Budellera i ha denunciat reiteradament l'opacitat de les empreses municipals i del conjunt de l’Ajuntament així com el nefast funcionament intern, entre d’altres.

Per la CUP, l'actitud de l’alcalde demostra que a l'Ajuntament hi ha instal·lat un govern caciquista, dèspota i autoritari. Som davant d’una acció clarament desesperada que evidencia que són conscients la fi de l’era Ballesteros al capdavant de la institució. La formació considera que amb aquesta maniobra cauen les màscares de les bones formes i aparences institucionals, quan aquesta és l'única resposta que és capaç de proporcionar l’alcalde i els seus per intentar treure’s de sobre el seu principal adversari polític. La candidatura es posa a disposició de tots els grups de l'oposició que no vulguin fer de còmplices de Ballesteros i tinguin un interès real en abordar aquesta qüestió."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar