loader
menu

CIUTAT

Tarragona rescabalarà la memòria de més de 200 funcionaris depurats durant el règim franquista

El Circ Ciutat dissabte, 24 de febrer de 2018

L'Ajuntament de Tarragona anul·larà els expedients de depuració que van ser incoats a 230 funcionaris municipals durant el règim franquista. Ho farà gràcies a una moció impulsada pel grup municipal d’ERC i que esdevindrà declaració institucional en el plenari de dilluns.

Una imatge del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: ERC

Es tracta d'expedients que van suposar inhabilitacions, suspensions de feina i sou o sancions de diferents tipus fruit d'un acord del plenari l'any 1939. Cap govern de la ciutat havia iniciat mai els tràmits per anul·lar aquests expedients. "Celebrem que per fi es faci justícia i es rescabali la memòria i dignitat dels funcionaris depurats. Amb aquesta acció l'Ajuntament de Tarragona es dignifica com a institució", ha celebrat el portaveu republicà, Pau Ricomà.

El consens per convertir en declaració institucional la moció es va produir durant la Junta de Portaveus celebrada aquest divendres. En la moció s'explica que, fruit d’un acord del plenari municipal del 20 de gener de 1939, cinc dies després de l’entrada de l’exèrcit franquista a Tarragona es va exigir una declaració jurada als treballadors municipals on havien de respondre diverses preguntes. ‘Es preguntava als treballadors els partits polítics o organitzacions sindicals a les que van pertànyer, les associacions i amistats que freqüentaven, i fins i tot el nom de persones que poguessin acreditar l’adhesió del funcionari en qüestió al ‘Glorioso Movimiento Nacional’’ explica Ricomà.

Fruit d’aquestes declaracions es van iniciar expedients de depuració a 230 funcionaris i de resultes d’aquests expedients només un 36% dels afectats van ser confirmats en el càrrec sense sanció, 42 van ser expulsats de la feina i 104 van patir diferents sancions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar