loader
menu

CIUTAT

Ballesteros no s'atreveix a debatre el cessament de la portaveu de la CUP

El Circ Ciutat dilluns, 26 de febrer de 2018

Tot i el soroll generat, finalment Ballesteros no s'ha atrevit a obrir el debat sobre el cessament de la portaveu de la CUP, Laia Estrada. D'acord amb l'ordre del dia, un cop defensades i votades totes les mocions, havia d'arribar el moment, però l'alcalde, en un gir inesperat i que ha agafat per sorpresa a tothom, ha decidit fer marxa enrere, deixar-lo al calaix, i ajornar-lo uns dies perquè -ha assegurat- la CUP tingués temps suficient per presentar recursos.

Foto: circdetarragona.com

El plenari havia començat a les 9 del matí, però pels volts de la 1, i fent-se ressò de la crida feta pels anticapitalistes, la sala de plens aviat s'ha quedat petita i desenes de persones s'han quedat just a fora, custodiats per dos agents de la Guàrdia Urbana, i fent proclames contra l'alcalde a mesura que s'apropava el moment de la lectura del punt. En ocasions, fins i tot, el plenari s'ha hagut d'aturar pel soroll procedent des de fora, i quan s'ha sabut que Ballesteros havia decidit que no es debatria el punt, la cridòria ha seguit. "Fora la màfia", "Ballesteros, dimissió" i fins i tot s'ha sentit "Ballesteros, a la presó".

Ja a fora, i amb el plenari finalitzat, Laia Estrada ha qualificat la 'frenada' de l'alcalde com "una victòria", "perquè l'oposició els havia plantejat dubtes i perquè no ho tenen clar; s'estan aventurant".

Estrada també ha recordat que ja havien presentat els recursos pertinents i ha criticat la postura de l'alcalde: "No ha tingut la valentia de tirar endavant el que ja tenen decidit fer, perquè eren part acusadora en el cas Bershka". La líder cupaire ha reconegut que li hauria agradat que s'hagués retirat el punt de l'ordre del dia referent al seu cessament "perquè ens defensem en base als informes jurídics que tenim, i que diuen que no hi ha causa d'incompatibilitat i que la interpretació és esbiaixada i està a feta a mida dels interessos del govern Ballesteros"

"És un atac en tota regla contra l'ofensiva que s'està gestant a la ciutat, el que els fa més por és que les coses canviïn, la gent ja no 'traga', ja no s'empassa els grans projectes estrella i això és el que els fa pànic", ha denunciat Estrada, tot aclarint que el que està passant no ho interpreten únicament com un atac contra ella sola, sinó contra l'esquerra independentista. "Siguem càrrecs electes o no, per damunt de tot som activistes dins i fora de les institucions".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar