loader
menu

CIUTAT

Vistiplau de l'Ajuntament al trasllat dels presos polítics a Catalunya

El Circ Ciutat dilluns, 26 de febrer de 2018

A diferència del que es podia preveure, el ple de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verd a una moció d'Esquerra Republicana que demanava el trasllat dels presos polítics a Catalunya i també la seva excarceració. El text ha tirat endavant gràcies als vots favorables de la mateixa ERC, PdeCAT, CUP, Units per Avançar, ICV-EUiA i finalment també del grup municipal del PSC.

Una imatge d'una de les concentracions fetes a Tarragona per demanar llibertat per als presos polítics. Foto: circdetarragona.com

El partit de Ballesteros, però, ha condicionat el seu suport al text dels republicans a que s'eliminés la part expositiva de la moció i es deixessin únicament els tres acords proposats pels independentistes. En el primer, es proposa "rebutjar la decisió de mantenir en presó preventiva als càrrecs electes Oriol Junqueras i Joaquim Forn i als representants de dues de les entitats més imporants de Catalunya, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, que sempre han actuat de manera pacífica".

El segon punt inclou el següent text: "Manifestar que l'aplicació d'una mesura cautelar com la presó preventiva, adoptada pel Tribunal Suprem, dificulta la normalització de la situació política a Catalunya". En el tercer i darrer acord que preveu la moció, s'afirma: "Denunciar la pràctica de l'allunyament penitenciari com un càstig social que vulnera els drets reconeguts pel Dret Internacional i els drets humans i defensar que, mentre no es produeixi l'excarceració i per raons d'humanitat, es procedeixi immediatament al trasllat de Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart a centres penitenciaris catalans".

Tot i que ha acceptat el suggeriment dels socialistes, des d'ERC han insistit que "el llenguatge de la part expositiva "és neutre i acceptable", tot recordant que el document és una còpia de la moció que també es va presentar i aprovar en el darrer ple de l'Ajuntament de Barcelona.

En nom d'Esquerra, el ponent, Xavier Puig, havia començat apel·lant "a un sentit de la humanitat", que les quatre persones empresonades "són bones persones amb una trajectòria pacifista inqüestionable, sobre els quals no recau l'organització de cap acte de violència ni de sang". També han denunciat que s'està tractant als quatre presos "com a terroristes".

Els únics dos partits que han votat en contra de la moció han estat Ciutadans, PP i la regidora no adscrita Beatriz Pérez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar