loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'No és important el lloc on treballes, sinó com fas periodisme'

Gerard Virgili Cultura i patrimoni dilluns, 26 de febrer de 2018

La iniciativa Experiència de Periodista 2018, la desena edició del cicle de conferències del Col·legi de Periodistes, ha comptat aquest dilluns amb la xerrada de Patrícia Plaja, responsable de l’Àrea de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, que ha parlat a l’Antiga Audiència de Tarragona sobre la cobertura del gabinet de premsa de la policia dels atemptats de les Rambles de Barcelona.

La cap de l'Àrea de Comunicació dels Mossos, Patrícia Plaja, ha valorat la cobertura informativa de l’atemptat de les Rambles per part de la policia catalana durant la segona xerrada del cicle 'Experiència de periodista'

Plaja ha assegurat que des del departament de comunicació dels Mossos es va intentar informar amb la major celeritat per tal de convertir-se a les xarxes en el referent informatiu durant els tràgics esdeveniments del passat mes d’agost. Ha destacat també que va ser molt important contrastar la informació amb vàries fonts, i a través dels seus comunicats «intentar transmetre una situació de tranquil·litat en una situació de caos absolut». Durant el dia dels atemptats i les següents jornades, el compte oficial de Twitter dels Mossos va publicar al voltant de 300 tuits i va augmentar en 200.000 seguidors, convertint-se així en un dels mitjans de difusió mes actius i seguits del moment.

Fotos: Gerard Virgili

Fotos: Gerard Virgili

Tot i tractar-se d’una situació sense precedents, Patrícia Plaja ha explicat que van fixar-se en l’actuació de les administracions europees durant els atemptats de París i Niça per tal de trobar punts febles i no repetir-los. D’aquesta manera, l’Àrea de Comunicació de la policia catalana ja comptava amb un protocol preparat per a un cas d’aquestes característiques. En aquest sentit, la responsable de premsa ha volgut reflexionar sobre el paper de les institucions i els mitjans en situacions de tanta confusió, i ha assegurat que és necessari que ambdues parts comptin amb protocols de comunicació conjunts per a futures ocasions.

La periodista, formada a El Punt Avui de Tarragona, no s’ha oblidat dels seus orígens professionals i ha explicat que l’àmbit dels successos va ajudar-la a créixer com a periodista. Pel que fa a la seva situació actual, Plaja ha afirmat que no pensava en dirigir el departament de premsa dels Mossos quan es va llicenciar, però que des de les institucions també es pot ser un professional de la comunicació: «Ningú s’ha d’avergonyir de fer una feina com aquesta, però la feina s’ha de fer de forma confiable, rigorosa i efectiva», ha explicat. «No és important el lloc on treballes, sinó com fas periodisme».

El Col·legi de Periodistes ha volgut mostrar el seu agraïment a Patrícia Plaja, que s’ha mostrat oberta a respondre a totes les preguntes dels assistents, i també ha volgut dedicar un moment a recordar a Joan Castell, periodista tarragoní que va morir fa tot just una setmana a causa d’una malaltia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar