loader
menu

CIUTAT

Mil tres-cents euros de multa per al mosso que va colpejar un menor tarragoní durant la Vaga General de 2012

El Circ Ciutat dimarts, 27 de febrer de 2018

Els impulsors de la campanya “Ni al cap ni enlloc” valoren com una victòria l'acord al qual s'ha arribat avui a l'Audiència Provincial de Tarragona, per tal de depurar responsabilitats del cop de porra que va rebre el jove tarragoní Magí Castro (aleshores menor) durant la Vaga General del 14 de novembre de 2012. El caporal dels Mossos d’Esquadra que va ser acusat ha acceptat una pena de dos mesos de presó; un càstig substituïble per una multa diària de 4 euros per un delicte de lesions per imprudència.

El jove Magí Castro, al costat de la seva mare, Lorda Marauri, a la sortida de l'Audiència de TGN. Fotos: #Nialcapnienlloc

Fotos: #Nialcapnienlloc

La sentència, que ja és ferma, reconeix els atenuants de dilacions indegudes i de reparació del dany, atès que la Generalitat ja ha consignat els diners de la indemnització per import de 1329,81 euros. El mosso també haurà d’assumir les costes processals, incloses les de l’acusació particular. Mig centenar de persones s’han concentrat a les portes de l’edifici judicial per fer costat al menor i a la seva família, i per exigir que s’acabi amb “la impunitat policial”.

Els responsables de la campanya entenen que aquesta decisió només s'explica per la voluntat del cos policial d'evitar un judici, en el qual els múltiples testimonis que havien estat citats a declarar, haurien evidenciat la nefasta actuació policial d'aquell 14 de novembre.

Remarquen, que aquesta serà l'única condemna en relació als fets d'aquella Vaga General, doncs totes les vaguistes encausades ja han estat absoltes. Esperen que aquesta sentència serveixi perquè no es tornin a produir successos similars en el futur, tot i que maluradament aquest fet ja va tornar a succeir aquest darrer diumenge a Barcelona, en el marc de la protesta contra la visita del rei espanyol a la ciutat.

Per últim, des de la campanya “Ni al cap ni enlloc” agraeixen les múltiples mostres de suport que han rebut durant les darreres setmanes, i especialment durant tot el matí d'avui als jutjats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar