loader
menu

CIUTAT

L'oci nocturn de Tarragona ja no genera tensió

Sergi Casado Ciutat dimecres, 31 d'octubre de 2012

Fa la sensació que l'oci nocturn de Tarragona ja no genera els problemes i els maldecaps que provocava fa tan sols uns mesos, quan l'Ajuntament tancava bars i precintava els equips de música d'alguns locals. Era l'època prèvia a l'entrada en vigor de la llei antitabac, que feia tremolar als empresaris del sector i els veïns auguraven la fi de la seva tranquil·litat.

Una imatge de la sala Zero de Tarragona. / circdetarragona.com

La necessitat de que el descans dels veïns i el dret a gaudir de la nit coexistissin en harmonia va fer que l'administració municipal i el sector de l'oci nocturn posessin fil a l'agulla per mirar de posar ordre. La URV va rebre l'encàrrec d'elaborar una ordenança que regulés totes les activitats dels bars, pubs i discoteques de la ciutat i que, òbviament, complís amb tots els requisits legals. Calia ser escrupolós després que la Generalitat, a l'agost de 2010, va aprovar el decret pel qual s'aprova el reglament d'espectacles públics i activitats recreatives de la llei del 2009. Eren moments de tensió, de neguit i de caos perquè molts locals no ajustaven la seva activitat a la llicència que tenien concedida, i també perquè les queixes dels veïns eren molt freqüents.

D'aquella ordenança municipal, ben poca cosa se n'ha tornat a saber, o almenys l'Ajuntament no ho ha fet públic i ha preferit seguir treballant en silenci amb totes les parts implicades. El cert és que, de bars ja no se'n tanquen i que, a més, les protestes pels sorolls que es generen al voltant dels bars, pubs i discoteques han disminuït un 60 per cent!!. Què ha passat? Com s'ha aconseguit apaivagar una polèmica que semblava no tenir solució?

Qui té la vareta màgica? Doncs sembla que la plataforma Nits Q, una entitat que agrupa diferents actors que intervenen en el món del lleure nocturn de Tarragona i que compta amb l'apadrinament del consistori. Fruit del debat generat dins de la plataforma va nèixer el Komando NitsQ, un grup de joves formats en múltiples disciplines vàlides per erradicar els excessos de la nit, que vetlla per l'oci de qualitat i saludable, i que, regularment surt a donar consells a tots aquells que els ho permetin. Per cert, la pròxima sortida la faran el proper 17 de novembre, tant per la Part Alta com pel centre i la Part Baixa.

Els més representatius, però no tots

La tasca que duu a terme la plataforma és molt lloable i sempre suma, encara que si el número de queixes veïnals ha baixat un 60 per cent, també serà per altres causes. Per exemple, perquè els propietaris dels bars i discoteques, farts de pagar les multes que els imposava el seu Ajuntament, s'han espavilat i ara tenen molta més cura del que passa a l'exterior dels seus locals. Cosa lògica i molt raonable. O perquè els brétols i els incívics, farts també que la Guàrda Urbana els enxampi, han deixat de fer l'animal.

A més, la plataforma Nits Q aglutina només una vintena dels més de cinquanta establiments als quals se'ls ha penjat l'etiqueta de locals d'oci nocturn, tot i que, val a dir que són els més representatius i els que tenen clientela durant els caps de setmana. Però, per què no hi ha unitat si el problema és comú? L'Ajuntament ja ha deixat clar que els qui no s'integrin a la plataforma tindran menys privilegis que els que sí en formen part. Dit d'una altra manera, que veurà amb millors ulls i que donarà prioritat als que formen part de la plataforma. Doncs, la plaça de la Font és un dels principals focus d'oci nocturn de la ciutat durant un bon grapat de mesos i a la plataforma tan sols hi ha un bar adherit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar