loader
menu

CIUTAT

La URV, entre les millors 450 universitats del món en química

El Circ Ciutat dimecres, 28 de febrer de 2018

El QS World University Rankings by Subject 2018 estableix el rendiment de cada universitat en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Salut i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials. Aquesta classificació avalua 48 disciplines en aquesta edició. Per primer cop a la història d’aquest rànquing la Universitat Rovira i Virgili entra a formar-ne part i ho fa amb Química que es troba en la posició 401-450 del món en aquesta classificació. En aquesta disciplina hi accedeixen les 500 millors institucions de les 1.130 que s’avaluen.

Foto: URV

L’organització Quacquarelli Symonds ha fet pública l’edició 2018 del rànquing aquest dimecres. Per fer la classificació s’han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a acadèmics i ocupadors en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben les publicacions -l’indicador en què la disciplina de Química a la URV ha tret la puntuació més alta- i l’índex H, que mesura tant la productivitat com l’impacte de la feina publicada per un científic.

Pel que fa al pes dels indicadors en l’establiment de la puntuació global el que en té més és la reputació acadèmica, amb un 40% del global, mentre que els altres tres tenen un pes del 20% cadascun.

Per aparèixer a la classificació per disciplina la institució ha d’oferir estudis de grau i postgrau, superar una puntuació mínima en els indicadors de reputació acadèmica i empresarial i superar, en el cas de Química, les 110 publicacions indexades a Scopus en els darrers cinc anys.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar