loader
menu

CIUTAT

L'entorn del Francolí guanyarà 1.400 noves plantes

El Circ Ciutat dijous, 01 de març de 2018

L'entorn del riu Francolí al seu pas per Tarragona guanyarà 1.400 noves plantes, entre tamarius, joncs, freixes, saücs, rosers silvestres i ginestes. Aquestes són les espècies que s'incorporaran a la ribera del riu amb motiu de la setena edició de la Plantada Popular, que tindrà lloc el proper 17 de març, organitzada per la Fundación Repsol i l'Associació Aurora.

Una imatge de la plantada de l'any passat. Foto: circdetarragona.com

A part de reforestar els marges del riu, la Plantada també té l’objectiu d’integrar socialment i laboral el col·lectiu de persones amb discapacitat mental que es troba en risc d’exclusió social. En aquest sentit, Fundación Repsol col·labora un any més, amb l’Associació Aurora, que ha designat un equip de 18 persones amb discapacitat mental, per realitzar les tasques de preparació i posterior manteniment del terreny durant 8 mesos. És per això que la Plantada Popular al riu Francolí no és una activitat d’un sol dia, sinó que suposa la realització de diversos treballs en el temps, que contribueixen a la millora de l’ecosistema del bosc de ribera i a la integració social i laboral de les persones que els desenvolupen.

Els membres de l’Associació Aurora desenvolupen unes accions prèvies a l’activitat, que consisteixen en el desbrossat de la canya i d’altres plantes, a més de la retirada de la brossa i deixalles del tram on s’ha d’actuar. Després de la plantada s'encarreguen de regar les plantes i de col·locar un encoixinat al voltant d’aquestes, que les ajudarà a mantenir la humitat del terra i reduir les herbes que creixen al seu voltant.

A banda del caràcter mediambiental i social de la Plantada Popular, aquesta activitat és també una autèntica festa per a les famílies de Tarragona. De fet, el manteniment d’aquesta iniciativa de reforestació i voluntariat es deu en part, a la gran popularitat que ha anat adquirint l’acte entre la població de Tarragona. I és que en les sis edicions anteriors de la Plantada Popular del riu Francolí, hi han participat més de 3.550 persones, entre adults i nens, majoritàriament veïns de la ciutat de Tarragona.

La 7a edició de la Plantada Popular arriba amb novetats. A més de plantar, els assistents també duran a terme tasques de manteniment de les plantacions de l’any anterior. Per aquest motiu, tots els participants seran distribuïts en diferents zones, segons hagin de realitzar noves plantacions o fer tasques de manteniment de les ja existents.

Com és habitual, es distribuiran begudes i entre-pans per als participants en aquesta activitat. A més, hi haurà un espectacle d’animació per a les famílies, a les quals se les obsequiarà amb una armilla, uns guants i una polsera.

L’emplaçament escollit per a la celebració d’aquesta 7a edició de la Plantada Popular es correspon, tal i com ja es va fer l’any passat, amb la zona del marge dret del riu Francolí. Enguany però, no hi haurà una passarel·la d’accés a aquesta zona, per tant, s’hi haurà d’accedir pel pont de Santa Tecla. El que sí s’habilitarà és una zona d’aparcament al costat de l’antiga carretera de Constantí que estarà degudament senyalitzat.

El 80 per cent del que s'ha plantat ha sobreviscut

Del total plantat durant aquests sis anys, es calcula que més del 80% de les plantes aproximadament, ha sobreviscut. Per tant, més de 3.800 plantes ja formen part de la vegetació del riu Francolí gràcies a les Plantades Populars. En aquest sentit, algunes zones ja comencen a evidenciar aquest canvi, sobretot les zones on s’hi han plantat arbusts com ara el tamariu. Tot i això, la valoració real es podrà fer d’aquí a uns anys, quan el creixement de totes aquestes espècies es faci més evident.

Les persones que vulguin participar poden inscriure’s a: http://www.reforestatgn.org/ ; enviant les seves dades (nom i cognoms, telèfon i correu electrònic) a administracio@associacioaurora.org o trucant al 977 520 205 (de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 15 a 17h).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar