loader
menu

CIUTAT

L'arquitecte que va dissenyar del Mercat Central ja té una plaça amb el seu nom

El Circ Ciutat dijous, 01 de març de 2018

L’arquitecte que va dissenyar el Mercat Central, Josep Maria Pujol de Barberà, ja té una plaça amb el seu nom. Està ubicada al costat del carrer Colom, just on hi ha l'entrada principal al Mercat. L’acte d'inauguració ha comptat amb presència de tota la família del que també va ser arquitecte municipal. L'alcalde Ballesteros ha destacat la importància de Pujol de Barberà, de qui ha assegurat que va ser “una persona molt lligada als principals edificis històrics d’aquesta ciutat. Fins i tot va ser cronista de la ciutat”.

Foto: Mauri

Per la seva part, un dels néts de l’arquitecte, Antoni Pujol, ha agraït la sensibilitat de l’Ajuntament de Tarragona per haver posat a una de les façanes del Mercat la placa en honor al seu avi. “Estem molt agraïts perquè la placa està a un dels edificis més singulars de la ciutat”, ha afegit.

Josep M. Pujol de Barberà va ser l’arquitecte municipal de Tarragona entre els anys 1897 i 1939. Una de les seves obres més emblemàtiques va ser el projecte de Mercat Central que enllestí l'abril de 1912. A finals de l'any 1913 es van iniciar les obres i la inauguració solemne es va celebrar el dia 26 de desembre de 1915.

El llegat de Pujol de Barberà

Altres obres significatives de Pujol de Barberà han estat l'edifici de l'Escorxador, actual seu del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili, l'edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense, el Col·legi dels Germans de la Salle i el Col·legi i Església de les Carmelites. En l'àmbit de l'urbanisme, durant els 42 anys en què va assumir les funcions d'arquitecte municipal, cal destacar el Pla d'Eixample de l'any 1922. Una expansió del nucli de la ciutat que anava, d'una banda, des del Parc del Miracle, a l'actual zona de l'Amfiteatre, fins a la Plaça Imperial Tarraco, i de l'altra, des de la Plaça de Toros fins a l'avinguda de Catalunya.

Després de la descoberta de la placa, família i autoritats han visitat l’exposició Josep Maria Pujol de Barberà, l’arquitecte i l’espai al Mercat Central, produïda pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal i que està instal·lada a l’interior del Mercat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar