loader
menu

CIUTAT

Més de 300 especialistes debatran a TGN els reptes de les cures pal·liatives

El Circ Ciutat dilluns, 05 de març de 2018

Metges, psicòlegs, infermeres, fisioterapeutes i treballadors socials debatran a Tarragona els reptes que plantegen les cures pal·liatives en la societat actual: l’envelliment de la població i la cronicitat de les patologies obliguen a definir una nova aproximació en l’atenció dels pacients i a fer ús de noves eines i estratègies per proporcionar el tractament adequat. La trobada es produirà en el marc del Xè Congrés de la Societat Catalanobalear de Cures Pal·liatives, que se celebrarà els propers 9 i 10 de març al Palau de Congressos de Tarragona. Tres-cents especialistes s'hi desplaçaran per definir els diversos aspectes clínics, ètics i organitzatius que identifiquin els criteris adequats per dur a terme una atenció pal·liativa del màxim nivell.

El programa, que se celebrarà en dues jornades, constarà de ponències conjuntes i d’altres especialitzades en tres temes: l’atenció pal·liativa al pacient no oncològic, l’atenció pal·liativa en entorns d’alta complexitat i, en tercer lloc, l’atenció psicosocial als equips. En conjunt, hi participaran al voltant de setanta ponents i es presentaran una cinquantena de comunicacions en format oral i pòsters. La conferència inaugural comptarà amb el president de l’Associació Europea de Cures Pal·liatives (EAPC, per les seves sigles en anglès), prof. Philip j. Larkin, qui reflexionarà sobre la dignitat i la compassió en l’aplicació dels tractaments.

Les sessions també tractaran el passat i el futur. Divendres a les 20:00 hores, el Catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo, impartirà una sessió magistral sobre com afrontaven la mort els nostres avantpassats –concretament, a l’època de la Tarraco romana-. D’altra banda, dissabte, abans de la sessió de cloenda, el periodista Xavier Grasset moderarà el debat ‘Les cures pal·liatives a la nostra societat’, que també comptarà amb la participació dels Drs. Marta Vidal, Daniel Roca, l’actor Pep Cruz i la periodista i escriptora Elisabet Pedrosa.

La presidenta del Comitè Organitzador del Congrés, Dra. Tani Francesch, destaca la importància creixent de les cures pal·liatives i assenyala “la necessitat d’abordar el repte que aquests tractaments siguin també una realitat per a aquells pacients que per motiu de l’envelliment o per les característiques de les seves malalties, no poden ser tractats amb una finalitat curativa. S’ha d’implementar una visió àmplia de les cures”, afegeix.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar