loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Colla Jove de TGN s'autoexclou de la Diada de Sant Fèlix

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 05 de març de 2018

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha decidit, per voluntat pròpia, no participar en la Diada de Sant Fèlix del proper 30 d'agost a Vilafranca. Tot i que en opinió dels administradors de la Diada de la festa major vilafranquina, la colla de Cós del Bou era una de les sis colles, junt amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, que reunien els requisits per prendre part en una de les diades més rellevants de la temporada, finalment els lila s'han autoexclòs.

Foto: circdetarragona.com

Els administradors de la diada (Xavier Aranda, Lídia Blasco, Foix Ortiz, Esther Ribas i Dani Saumell) han explicat que ja en la primera ronda de visites a les colles, la Jove "ja va expressar la seva voluntat de no voler venir a actuar a Sant Fèlix 2018". En un comunicat, els administradors de la Diada de la festa major de Vilafranca expliquen les raons que els va transmetre la colla tarragonina per renunciar a prendre part en la diada: "A la CJXT li encantaria actuar per Sant Fèlix, però la situació actual fa que la colla no se senti gens còmoda amb el procès de selecció i amb la dinàmica generada els últims anys entorn a la relació de la pròpia colla amb la diada castellera".

Des dels lila, a més, "agraïm molt el tracte dels administradors, respectem el seu 'modus operandi' i desitgem que totes les colles assoleixin els seus objectius i Sant Fèlix esdevingui un cop més una gran festa castellera".

Els administradors de Sant Fèlix respecten la decisió i la voluntat de la Jove, i insisteixen que "nosaltres volíem que aquesta colla vingués per Sant Fèlix". (podeu consultar el comunicat íntegre dels administradors de la FM de Vilafranca al seu perfil de twitter: @fmvilafranca)

Finalment, les quatre colles que participaran en la Diada de Sant Fèlix seran els Castellers de Vilafranca, la Vella i la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa. A part de l'autoexclusió de la Jove, els administradors de Sant Fèlix han descartat els Capgrossos de Mataró.

D'altra banda, el gestor cultural tarragoní Jordi Bertran continuarà sent el Cap de Plaça de les diades del 29 i 30 d'agost en el marc de la festa major de Vilafranca del Penedès.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar