loader
menu

CIUTAT

Ballesteros: 'Em dol molt l'actitud de la CLH, l'únic que li preocupa és que li surtin els dinerets pel trasllat'

El Circ Ciutat dimecres, 07 de març de 2018

"Em dol molt l'actitud de la CLH, l'únic que li preocupa és que li surtin els dinerets pel trasllat [...] Seguirem insistint perquè marxi del centre de la ciutat". Així d'indignat s'ha mostrat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, després que l’Ajuntament de Tarragona ha rebut una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la qual li comunica que ha estimat un recurs contenciós administratiu interposat per la Compañia Logistica de Hidrocarburos CLH, SA (l'antiga Campsa) que penja interrogants al desenvolupament urbanístic de la zona on ara mateix continua ubicada l'empresa, i que forma part del Pla de Millora Urbana 40.

Ballesteros, al centre de la imatge, acompanyat del Tinent d'Alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, a la seva esquerra; i del Tinent d'Alcalde de Territori, Josep Maria Milà. Foto: Mauri

El recurs de CLH és contra la resolució de la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat del 14 de maig del 2013, que va donar conformitat al text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona (POUM), i que donava llum verd al trasllat de l'empresa perquè en la zona s'hi desenvolupés el Pla de Millora Urbana 40, a tocar del Francolí. Ballesteros, a més, ha lamentat que la sentència "s'inventi" que falta un informe, i que, segons el seu parer, "no és preceptiu" i "no fa falta".

Ballesteros ha carregat amb duresa contra la CLH: “És deplorable l’actitud de CLH i que quedi clar que seguirem insistint en que es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està al mig de la ciutat. Traslladem del centre urbà una activitat molesta que impedeix la dignificació d’un entorn on s’ha previst una zona verda, d’equipaments i residencial. En definitiva, aquest entorn és la clau de la millora de la zona del riu Francolí, Residencial Palau i Passeig Independència.

Segons la sentència, que trobareu en el document adjunt, el TSJC anul·la la resolució de la Generalitat que aprovava el POUM de Tarragona, doncs considera que manca un informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs, en concret en el Pla de Millora Urbana 40 CLH, un petit sector del territori.

"Cap llei, ni reglament ens obliga a presentar aquest informe d’hidrocarburs. Per aquest motiu, afrontem amb optimisme la propera presentació del recurs de cassació al Tribunal Suprem i esperem que la Generalitat, com part implicada, també presenti el mateix recurs”, ha assegurat el batlle, tot recordant que "hem tingut més de cinc sentències que avalen el POUM".

Segons el consistori tarragoní, aquest informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs que els reclamen que s'inclogui en el POUM "no és obligatori ni perceptiu incloure’l en el POUM". Així, l’Ajuntament de Tarragona interposarà un recurs de cassació davant de la sala tercera del contenciós administratiu del Tribunal Suprem, ja que la sentència no es ferma i, en conseqüència, el text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Tarragona segueix vigent. Dit d'una altra manera, ni el POUM ni la seva execució queden aturats.

Finalment, l’alcalde de Tarragona ha remarcat que la sentència afirma que el POUM està molt ben motivat i justificat i que l’estudi econòmic i financer és complert i detallat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar