loader
menu

CIUTAT

Els impulsors de la 'Rambla del Mar' busquen el consens entre els polítics de TGN

El Circ Ciutat divendres, 09 de març de 2018

L'agrupació Empresaris de Tarragona (EdT), impulsors del projecte "Rambla del Mar" ha iniciat els contactes amb les forces polítiques representades a l'Ajuntament de Tarragona amb l'objectiu de presentar-los una iniciativa que ha de servir per a l'eliminació de les barreres ferroviàries del front marítim. Amb aquestes trobades, l'agrupació pretén obtenir el compromís dels principals partits per fer d'aquest projecte una bandera de ciutat per sobre dels tacticismes electorals.

Foto: Empresaris de Tarragona

El primer a acudir a la convocatòria d' EdT ha estat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, en un procés que -per deferència- tancarà l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros (PSC). Des de l'agrupació es va explicar a Nadal les fases previstes a curt i mig termini per fer realitat una intervenció d'enorme complexitat. Com a primer pas, els empresaris van subratllar l'oportunitat històrica de l'arribada del Corredor del Mediterrani a Tarragona per revisar l'actual projecte d'ample ferroviari europeu (tercer fil) i alliberar el litoral de mercaderies a través del traçat optimitzat de la línia Reus-Roda.

D'aquesta manera, EdT sol·licitarà als diferents líders polítics que facin seva la resolució de 20 de juliol de 2017 del Parlament de Catalunya, -aprovada per unanimitat-, que impulsa i prioritza la rehabilitació de la línia Reus-Roda de Barà per al trànsit de mercaderies. La resolució insta el Govern de la Generalitat a "impulsar la recerca de consens en el territori cap a la necessitat de la rehabilitació de la línia Reus-Roda i la seva priorització en el Corredor del Mediterrani, i col·laborar amb el Ministeri de Foment per a facilitar l'aprovació de l'estudi informatiu i l'execució de l'obra".

EdT considera la solució lògica, en temps i cost, l’aprofitament de trams de l’antic traçat per donar sortida a les mercaderies -incloses les perilloses- del Port de Tarragona i del clúster petroquímic. Els empresaris han explicat a Nadal l’idea d’impulsar una Fundació empresarial per promoure des de la societat civil tota la reforma que comporta el pla director de la 'Rambla del Mar'

EdT ha transmès també al PDeCAT la posada en marxa de les quatre comissions de treball per als quatre grans vectors previstos en el pla estratègic redactat per l'expert Joan Miquel Carrillo: el ferroviari (solucions al despropòsit actual, amb les mercaderies per la costa i les persones per fora); l’urbanístic (actuació integral a la Part Baixa en forma d’un nou i modern barri; ecològic (millora de la protecció des de el Francolí fins el Gaià); i patrimonial (estratègia coherent d’usos per als deteriorats espais públics oberts a la mar).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar