loader
menu

CIUTAT

L'equip de govern de TGN reivindica una estació urbana connectada amb rodalies, mitja i llarga distància

El Circ Ciutat divendres, 09 de març de 2018

L'equip de govern de Tarragona està treballant conjuntament amb la resta de municipis del territori per tenir una proposta concreta i àmplia del futur del ferrocarril al Camp de Tarragona. Així ho ha explicat la portaveu municipal i del grup del PSC, Begoña Floría, qui també ha demanat unitat a tots els grups amb representació al consistori i que no renunciïn als trens d’altes prestacions a l’estació urbana de la ciutat.

Una imatge de l'estació de tren de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

"El PSC no renunciarà a tenir una estació urbana de primer nivell connectada tant amb la línia de rodalies, com amb la mitja i llarga distància. A més tenint en compte que l’actual estació de la ciutat mou al voltant de 2.000.000 de passatgers l’any, front als 800.000 de l’estació del Camp, per on es volen passar ara els Euromeds i Talgo”, ha assegurat Floría, qui ha anunciat que “demanarem a ERC que retiri la moció que ha presentat al proper plenari de l’Ajuntament, perquè renuncia a aquest tipus de trens, cosa que com a ciutat capital del territori no podem permetre”.

Per la seva banda, el Conseller de Territori, Josep Maria Milà, ha explicat que ara per ara, les solucions passen per “mantenir la proposta provisional del tercer fil per al tràfic de mercaderies, mentre es condiciona la línia Reus-Roda com a solució definitiva per treure les mercaderies dels centres dels nuclis urbans”. Pel que fa als passatgers, Milà ha defensat “la creació d’un Bypass que ja estava projectat en el pla estratègic del Camp i que cal mantenir. A la vegada que, de forma paral·lela, es reclama un tren llançadora des de l’estació urbana fins a l’estació del Camp”.

Milà ha explicat per últim que aquesta proposta s’està consensuant a tot el territori en una taula on estan els municipis del Camp de Tarragona, i també la Generalitat, per així tenir una veu única de negociació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar