loader
menu

CIUTAT

TGN dedica una plaça al magistrat tarragoní del Suprem Querol Lombardero, assassinat per ETA l'any 2000

El Circ Ciutat diumenge, 11 de març de 2018

Tarragona ja té una plaça dedicada al magistrat tarragoní del Tribunal Suprem José Francisco Querol Lombardero, assassinat per ETA el 30 d’octubre del 2000. La nova plaça està ubicada entre la cruïlla dels carrers Arquebisbe Josep Pont i Gol i Guillem Oliver, a la zona de l'hospital Joan XXIII, i està molt a prop d’on s’hauria de construir el Palau de Justícia.

Foto: Mauri

Durant l'acte d'inauguració de la nova plaça, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va destacar que la ciutat estava en deute amb Querol i que les societats "han de viure en pau, democràcia i sense violència".

A l’acte protocolari hi van assistir familiars de Querol Lombardero i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial d'Espanya, Carlos Lesmes, entre d’altres autoritats. Per part de la família va intervenir Amelia de Querol, que va llegir un poema personal dedicat al seu pare.

José Francisco Querol Lombardero va néixer a Tarragona l’any 1930 i va perdre la vida víctima d’un atemptat d’ETA amb un cotxe bomba a Madrid, que també va costar la vida al seu xofer, al seu escorta i el conductor d’un autobús que circulava per la zona. L’atemptat va provocar més de 64 ferits.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial d'Espanya, Carlos Lesmes, va afirmar que José Francisco Querol “estava compromès amb la llibertat i amb la Constitució”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar