loader
menu

CIUTAT

Tres-cents professionals debaten a TGN com millorar l'atenció a les persones en el tram final de la vida

El Circ Ciutat diumenge, 11 de març de 2018

Tarragona ha estat durant el cap de setmana la seu del 9è Congrès de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives; una trobada que ha aplegat més de 300 professionals i que ha servit perquè totes les parts implicades comencin a treballar en la "declaració de Tarragona sobre l'atenció psicosocial"; un document que ha de potenciar l’atenció entre totes les disciplines implicades en les cures pal·liatives per tal de millorar l’atenció de les persones al final de la vida.

Foto: COMT

L’Estat espanyol és el país d’Europa amb la major esperança de vida i el repte dels professionals és proporcionar la millor atenció perquè les persones tinguem la major qualitat possible en els darrers anys de la nostra vida. Aquest és un dels temes que es van debatre en el congrès celebrat durant el cap de setmana al Palau de Congressos de TGN, amb la participació de professionals de la salut (metges/sses, infermers/es, treballador/es socials, fisioterapeutes) per abordar, entre d’altres, les noves eines, estratègies i tecnologies que s’apliquen per tractar les persones que estan en el tram final de la seva vida. També es van definir els aspectes clínics, ètics i organitzatius que han de predominar en atendre el pacient.

En aquest sentit, la presidenta del Comitè Organitzador del Congrés, Dra. M. Antònia Francesch, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de les sessions i l’entesa entre professions, que elaboraran un informe conjunt per millorar l’atenció psicosocial i el presentaran a l’Administració. “En comptes de multidisciplinar, hem de potenciar que l’atenció a les persones sigui interdisciplinar”, afirma.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar