loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El ple de TGN debatrà si cal que l'Ajuntament promocioni les begudes alcohòliques

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 12 de març de 2018

Una de les qüestions que sempre genera més controvèrsia a mesura que s'apropen les festes majors de Tarragona és si cal fer promoció de les begudes que continguin alcohol, amb independència del grau que tinguin. I també si cal que aquesta publicitat la facin els polítics, com fins ara s'ha vingut fent a Tarragona. L'exemple és el Chartreuse i totes les begudes que en contenen, i dels quals el consistori sempre n'ha fet bandera; principalment l'alcalde.

Una imatge de l'alcalde Ballesteros fent promoció del Chartreuse en els dies previs a la festa major de Santa Tecla. Foto: circdetarragona.com

Això és precisament el que posarà damunt la taula en el proper ple del 16 de març el grup municipal d'Units per Avançar, representat per l'ex regidor de Cultura Josep Maria Prats, qui defensarà una moció per tal que s’acordi que els membres de la Corporació, en la seva condició de representants electes, i amb la finalitat de donar exemple i testimoni, es comprometin a no participar en la promoció pública de cap beguda que contingui alcohol, així com de cap altre element que pugui incentivar el seu posterior consum. Com deia Raimon Panikkar, “l’educació no s’ensenya, sinó que s’encomana”.

Prats considera que "tenim l’obligació de vetllar per l’exemplaritat, tot fent del comportament del responsable polític i públic un model de referència vers la ciutadania", i per això creu que "el càrrec públic, especialment si ocupa una posició prevalent, és el mirall de la institució davant la ciutadania i la resta de persones que treballen en aquesta entitat, per això hem de ser absolutament estrictes i curosos en les nostres actuacions".

Prats, a més, es mostra contundent a l'hora de demanar que els polítics no facin promoció d'aquestes begudes: "Sota cap pretext es pot apel·lar a la tradició cultural per incentivar i promocionar el consum de begudes alcohòliques, i menys entre els joves, atès que l’interès general està per damunt de qualsevol altra variable i consideració.

Des d’aquest Consistori s’ha treballat de forma transversal i incansable, tant per sensibilitzar la població de la problemàtica generada per aquest consum com per intentar minimitzar o evitar-ne les nefastes conseqüències que se’n deriven, especialment entre els més joves. Ara demanem que aquest treball de base es reflecteixi en la imatge pública de les persones que ens representen."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar