loader
menu

CIUTAT

Comença el rescat de la colònia de porcs vietnamites de la Muntanyeta de l'Oliva

El Circ Ciutat dilluns, 12 de març de 2018

La colònia de porcs vietnamites que viu i transita per l'entorn del Parc de la Muntanyeta de l'Oliva, al barri de Sant Pere i Sant Pau, aviat deixarà de fer-ho i seran reubicats en refugis i llars d'acollida en espera de poder ser adoptats per alguna institució o empresa especialitzada.

Una imatge del porc vietnamita femella, la Julieta, ja en quarantena. Foto: ONG Nova Eucària

Una imatge dels porcs vietnamites, transitant lliurement per la Muntanyeta de l'Oliva, fa uns mesos. Foto: circdetarragona.com

El rescat de la colònia ha començat per la femella mare de tots els porcs, la Julieta, una truja de 90 quilos i que presentava un mal estat de salut. L'ONG Nova Eucària, en col·laboració amb "El Paraíso de Nora", -el refugi interespècie de referència al Camp de Tarragona- van aconseguir rescatar-la en poc menys d'una hora la setmana passada. Actualment, la porca roman en quarantena i atenció veterinària a les instal·lacions del refugi. Falta que es rescatin el porc pare i la resta de cries.

Les tasques de rescat de la colònia van començar a mitjan de la setmana passada, després d'una prospecció per la zona efectuada per membres de l'esmentada ONG tot just després de sortir de la reunió que van mantenir amb la Guàrdia Urbana, la veterinària tècnica i la cap del departament de l'Ajuntament de Tarragona, i la cuidadora de la colònia de porcs. Després de la trobada es va convenir la urgent necessitat de reubicar els porcs en refugis i llars d'acollida a l'espera d'adopció a través d'alguna empresa o entitat especialitzada encara per contractar.

Segons l'ONG Nova Eucària, la zona arbrada ubicada al nord del Parc de la Muntanyeta és una zona escarpada i poc adient per al benestar d'aquesta espècie exòtica, que sovint transita a prop de les cases a la recerca d'aliments. La prospecció realitzada per Nova Eucària va donar com a resultat un informe detallat amb imatges i descripcions del perill que comporta per als veïns i la fauna que hi sobreviu les llaunes de conserva i els claus oxidats, les ampolles trencades de cervesa i licors, les restes de menjar, envasos plàstics de grans dimensions, bolquers utilitzats i centenars d'excrements de gos que no es recullen, perills que es tradueixen en ferides i insalubritat.

El Parc de la Muntanyeta s'ha convertit en un espai no apte per a l'ús respectuós i recreatiu de les famílies del barri. Les cuidadores voluntàries estan alarmades pel vandalisme d'alguns propietaris de gossos que estan en mans de joves que utilitzen els porcs com a carnassa, sparrings amb els que potenciar l'agressivitat dels animals domèstics. Alguns porcs presenten ferides per mossegades i algun d’ells ha mort devorat segons explica el testimoni de les cuidadores de la colònia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar