loader
menu

CIUTAT

Denuncien les 'argúcies legals' de Ballesteros per fer cessar la portaveu de la CUP

El Circ Ciutat dimarts, 13 de març de 2018

Tot i que en el ple de febrer l'alcalde Ballesteros va ajornar fins el plenari següent el debat sobre el cessament de la portaveu de la CUP, Laia Estrada, finalment tampoc no es debatrà. Per això, la formació anticapitalista ha denunciat les "argúcies legals i administratives” que ha emprat el batlle tarragoní. Segons els cupaires, el punt en el que s'havia de debatre el cessament d'Estrada no figura en l'ordre del dia "perquè el termini per presentar les al·legacions atorgat en l’anterior sessió plenària acaba passada aquesta data". Els anticapitalistes creuen que “segurament no van fer prou bé els comptes”.

Una imatge del ple de febrer, en què el debat sobre el cessament de Laia Estrada es va ajornar per desig de Ballesteros. Foto: circdetarragona.com

Avui dimarts dia 13, ha tingut lloc la Junta de Portaveus prèvia al proper Ple. El Grup Municipal de la CUP ja s’havia assegurat que a la consellera Laia Estrada se li permetria assistir-hi, ja que en la passada sessió no va ser així. En la sessió d’avui s’ha passat compte del que es va parlar en aquella ocasió en la qual es va acabar de perfilar com es tractaria el punt sobre el cessament de la regidora cupaire en l’ordre del dia del Ple de febrer, sense que es donés l’oportunitat que cap membre del Grup Municipal substituís la portaveu cupaire.

En opinió de la CUP, la Junta de Portaveus d’avui , 13 de març, ha estat “tensa”, ja que, com asseguren, s’han tornat a posar de manifest les queixes que ells i altres formacions ja havien fet arribar prèviament a la Secretaria sobre mancances rellevants en l’acta de l’anterior sessió, així com apreciacions que no es corresponien amb realitat. Les més rellevants, segons els anticapitalistes, són les que el Grup Municipal d’ERC havia manifestat. Entre d’altres, que “en un inici s’havia atribuït als altres consellers la proposta de tractar el punt malgrat estar fora l’ordre del dia, malgrat avui l’alcalde ha reconegut que va proposar-lo ell personalment”.

Un altre punt important és que no constava en l’acta que “arran de les advertències del Secretari General, diversos consellers van demanar un informe de responsabilitats penals i econòmiques que podrien haver de suportar depenent del seu vot al Ple, cosa que el secretari va considerar innecessari”, i també que “ERC va sol·licitar que es tragués el punt de l’ordre del dia davant l’existència d’informes contradictoris”.

Per últim, un altre punt de tensió ha estat la consideració de no admetre a tràmit la sol·licitud presentada per la CUP per declarar “la nul·litat de ple dret dels acords adoptats en la Junta de Portaveus” prèvia a l’anterior Ple. La formació havia entrat a registre aquesta sol·licitud el dissabte 24 de febrer emparant-se en què el punt no estava en l’ordre del dia ni se’ls havia notificat. En l’informe que s’ha traslladat avui als portaveus, la Secretaria General justifica la no admissió a tràmit de la sol·licitud de la CUP “per la inexistència d’acords”.

La CUP considera que això “és una nova presa de pèl, donat que la proposta d’alcaldia sobre el cessament de la consellera es va canviar substancialment després de passar per la Junta de Portaveus sense cap informe jurídic que ho motivés, fent que el punt que en un principi s’havia de votar en el consistori, després d’aquesta sessió només se n’hagués de donar compte”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar