loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Joan Maria Pou: 'M'encanta quan salta una notícia i et fum el guió enlaire'

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimarts, 13 de març de 2018

“Eloqüent, rigorós, amb independència de criteri i valent”. Amb aquestes amables paraules definia el periodista Albert Om a Joan Maria Pou, el darrer convidat de l’“Experiència de periodista”. En la seva xerrada, el periodista va desgranar la seva trajectòria tot repassant les principals etapes de la seva carrera. Enguany, el cicle de xerrades que dona veu a reputats periodistes ha celebrat la seva desena edició i ho ha fet de la mà de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Tarragona, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Joan Maria Pou, a la dreta, darrer protagonista de l'Experiència de periodista.

Joan Maria Pou, a la dreta, darrer protagonista de l'Experiència de periodista.

Joan Maria Pou, a la dreta, darrer protagonista de l'Experiència de periodista.

Joan Maria Pou, nascut el 1974, és una de les veus radiofòniques més conegudes del món esportiu al nostre país i és que des de l’any 2000, ha retransmès més de mil partits del Barça des dels micròfons de Rac1. Precisament ha estat en aquesta casa on ha desenvolupat gran part de la seva carrera: el 2007 va agafar el relleu de Jordi Basté al capdavant del “Tu diràs” i anys més tard es va posar al capdavant del “No ho sé”. Més recentment, s’ha capbussat en el món televisiu amb el programa “Cases d’algú”.

Un moment complicat per fer televisió a Catalunya

A l’Antiga Audiència, davant d’una sala gairebé plena, va reconèixer que en aquests moments està treballant per aconseguir un patrocinador que els permeti tirar endavant una altra temporada del “Cases d’algú”, una condició imprescindible per donar-li continuïtat al projecte. “Sabem que el programa ha tingut bona acollida entre l’audiència i els crítics i en una altra situació ja estaríem gravant la segona temporada, però la situació actual no ho permet. Fins que no es desencalli la situació política, TV3 no pot comprar res i si no es grava ara, al setembre no s’emetrà res”, avançava tot declarant-se “trist” amb la situació. Valorant l’experiència de gravar el programa, va confessar que era “la primera vegada a la vida” que no treballava en directe.

I és que el veterà periodista es va declarar un amant del directe i de la improvisació davant del micròfon. “M’encanten les feines sense guió. La ràdio sense xarxa m’apassiona. Quan 20 minuts abans de començar salta una notícia i et fum enlaire el guió, m’encanta”, declarava.

Mentre s’escoltaven alguns dels seus moments radiofònics més celebrats, va fer una crida a relativitzar la importància del futbol. “Al final és futbol, és esport, és un negoci, només és això. Calma”. Tot i això, va compartir que el futbol és una gran passió que ha cohesionat la seva família. Només un exemple: el seu avi va anar abans al Camp del Barça a fer soci al seu pare que al registre civil.

Un cop d’ull a la panorama professional

Abans de concloure, es va fixar en l’estat actual de la professió periodística. “Al món del periodisme, com en totes les professions, n’hi ha de bons i de dolents. No compro el discurs que diu que el periodisme d’avui en dia és menys autoexigent. No compro el discurs catastrofista sobre els mitjans. Les empreses de comunicació tenen problemes, el paper i els mitjans han de buscar el seu lloc i hi ha una precarització espantosa per culpa de la crisis, però també hi ha iniciatives meravelloses gràcies a les noves tecnologies que permeten un plurariltat d’emissors molt gran”, defensava per afegir, tot seguit que “la sobreinformació també acaba sent desinformació”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar