loader
menu

CIUTAT

La Unitat de medicina esportiva de la Xarxa Santa Tecla guanya galons

El Circ Ciutat dimecres, 14 de març de 2018

La Unitat de Medicina de l'Esport (UME) de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla ha assolit recentment la certificació de nivell 3 (o preferent) atorgada per la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del departament de Salut. Amb aquesta, la unitat del centre tarragoní s'equipara a la del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i la de l'Hospital Clínic de Barcelona, dues de les més prestigioses del país.

Foto: Xarxa Santa Tecla

Les UME de nivell 3 actuen com a centres de referència al territori i estan acreditades per desenvolupar protocols de seguiment específics de la patologia derivada de la pràctica esportiva de màxim rendiment. Més enllà del reconeixement a la tasca desenvolupada per la UME en l'atenció a l'esportista amateur i professional, l'acreditació del departament de Salut consolida l'activitat docent de l'Hospital de Santa Tecla com a centre formador de MIR en l'especialitat de medicina esportiva.

Més de 34.000 revisions des de principis dels anys noranta

La Unitat de Medicina de l'Esport de Santa Tecla es va posar en marxa l'any 1991, sent una de les primeres de tot Catalunya. Al llarg de prop de 28 anys el servei ha fet més de 34.000 revisions medicoesportives a unes 17.000 persones del territori (una mitjana de més d'un miler l'any). L'objectiu de la Unitat és donar una atenció mèdica que garanteixi la seguretat i la salut en l'esport a tots els seus nivells per millorar la condició física i fer ús de l'exercici físic i la pràctica esportiva com a teràpia en aquelles patologies que ho requereixin.

La UME de Santa Tecla, tant pel que fa a recursos tècnics com per l'equip de professionals, està preparada per atendre i acompanyar des d'esportistes d'elit fins a amateurs federats, així com persones que simplement volen incorporar l'activitat física i els bons hàbits a la seva vida com a via d'entreteniment o per millorar la seva salut.

Amb el Concurs de Castells des de 1996

L'expertesa de la Unitat de Medicina de l'Esport (UME) de l'Hospital de Santa Tecla és molt útil en l'organització i desenvolupament de grans esdeveniments, com ara curses populars o diades castelleres multitudinàries. De fet, l'UME de Santa Tecla és l'encarregada des de l'any 1996 de la coordinació dels dispositius sanitaris, tant en l'atenció a plaça com al centre hospitalari, del Concurs de Castells que se celebra cada dos anys a la Tarraco Arena Plaça (TAP).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar