loader
menu

CIUTAT

La URV estrena un jardí que atrau les papallones i els permetrà reproduir-se

El Circ Ciutat dimecres, 14 de març de 2018

La Universitat Rovira i Virgili ha estrenat un jardí que atraurà les papallones i permetrà que es reprodueixin. Es tracta d'un espai de més de 200 m² ubicat entre la passarel·la d’entrada al CRAI i l’edifici E1 d’aules del campus Sescelades, a Sant Pere i Sant Pau. Les floracions de les plantes que hi ha en aquest jardí atrauen les papallones, que podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D’aquesta manera es podrà recuperar part de l’espai natural original que ocupa el campus, el qual està situat sobre antics conreus abandonats.

Foto: Repsol

Al jardí s’hi han cultivat plantes amb unes necessitats hídriques baixes i així s'ha donat refugi a més de vint espècies de papallones i molts altres pol·linitzadors. El jardí allotjarà també altres insectes i aus que actualment, es troben desplaçats del campus.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal afavorir la biodiversitat local i permetre a aquests insectes alimentar-se i reproduir-se. Un bon indicador de qualitat ambiental, ho són les papallones, ja que són molt sensibles a la degradació dels hàbitats. Per tant, es tracta de millorar la fauna i flora del nostre entorn més immediat, per aconseguir un nivell ambiental òptim.

El Jardí de les Papallones del campus Sescelades és un testimoni de la col·laboració entre la URV i Repsol, així com del compromís que tenen per preservar la biodiversitat.


Documents

Tríptic Jardí Papallones URV


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar