loader
menu

CIUTAT

TGN es compromet a posar fi a la problemàtica del soroll

El Circ Ciutat divendres, 16 de març de 2018

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha fet el primer pas per endreçar i posar solució a la problemàtica derivada del soroll ambiental a la ciutat i ha aprovat el mapa acústic. L'ok a aquesta eina imprescindible s'ha aconseguit amb el suport de tots els grups municipals, amb excepció d'ERC i la CUP, que s'hi han abstingut. El document que ha rebut el vistiplau del plenari tarragoní té per objectiu determinar quin tipus d’establiments, com ara locals d’oci, bars i restaurants, poden acollir les diferents zones i carrers.

El plenari, en canvi, ha tombat la moció d'Units per Avançar que demanava que els regidors no promocionin més begudes alcohòliques. Sí s'ha aprovat presentar un recurs de cassació al Suprem davant la sentència que dona la raó a l'empresa CLH (antiga Campsa) en el seu trasllat d'acord amb el desenvolupament del POUM

El següent pas serà la redacció d'un pla estratègic previ per determinar mesures correctores, com ara la instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia A-7, com demanen els veïns que hi viuen a prop, canviar el tipus de paviment d'alguns carrers, o reduir la velocitat de circulació en alguns indrets de la ciutat.

Foto: @tgnajuntament

El mapa acústic també tindrà incidència en les zones de terrasses, on s'estudiarà instal·lar-hi algun mecanisme d'alerta que permeti avisar quan se superin els nivells de soroll permesos.

No a la moció que demanava que els regidors no facin promoció de les begudes alcoholòliques

Una altra de les qüestions que ha generat debat durant el plenari ha estat la moció de l'ex regidor de Cultura Josep Maria Prats (Units per Avançar), en la qual es demanava que els regidors no facin promoció de les begudes que continguin alcohol. La moció no ha prosperat, ja que només ha comptat amb els vots favorables del mateix Prats, d'ERC, CUP i Iniciativa. El partit de govern, el PSC, hi ha votat en contra, com Ciutadans, mentre que el PdeCat i el PP s'han abstingut.

Tot i que ha reconegut la "bona voluntat" del seu ex soci de govern, l'alcalde Ballesteros ha insistit en que l’ajuntament de Tarragona no promociona la beguda alcohòlica des de sempre i ha lamentat la hipocresia que a vegades hi ha en aquesta qüestió. L'alcalde ha assegurat que el problema és no incitar al consum abusiu sense deixar d’estar al costat de productes de país o ciutat.

Recurs de cassació al Suprem pel trasllat de la CLH fora de la ciutat

D'altra banda, el ple també ha aprovat presentar recurs de cassació al Tribunal Suprem davant la sentència que inicialment dona la raó a l'empresa CLH en contra del seu trasllat amb motiu del desenvolupament del Pla de Millora Urbana 40 (PMU-40) que preveu el POUM. Excepte ERC, que s'ha abstingut, tots els grups hi han votat a favor.

Per a Ballesteros, no es tracta d'anar o no en contra del POUM, i no entén que una sentència digui que cal un informe que no és ni vinculant ni preceptiu.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar