loader
menu

CIUTAT

Indignació a la Part Alta després d'un mes a les fosques

Gerard Virgili Ciutat divendres, 16 de març de 2018

El mes de febrer, per a molts veïns de la Part Alta, ha estat un mes d'indignacions, de maldecaps i d'incògnites. Cada dues nits, aproximadament des de les nou fins a les dotze, els carrers de Sant Pere Estubes, de la Merceria i de les Cuirateries, han hagut de viure a les fosques. Tant habitatges com establiments, han estat al voltant de quinze dies sense llum.

Els veïns de diversos carrers del nucli antic de Tarragona han passat un febrer carregat de talls de llum dels quals no en coneixen encara els motius

El que va començar com un tall de llum puntual, que arribava el 31 de gener, va convertir-se aviat en una problemàtica recurrent: una nit sí una no, una sí una no. Aviat van arribar les queixes, la impotència i les preguntes. Un dels afectats per aquestes interrupcions del servei elèctric és el Sergi Àngel López, un dels veïns del barri que més activament ha intentat posar-hi remei. Des del principi va voler informar-se a través del servei d'atenció al client d'Endesa, però va topar amb l'opacitat i la manca d'implicació d'un interlocutor que no oferia respostes: «Trucaves i et deien que no hi havia cap incidència, era desesperant», explica. «Et posaves en contacte amb Avaries i et derivaven a Distribuïdora, i de Distribuïdora a Avaries».

Foto: circdetarragona.com

Bars com La Joana i el Panenka, l'un al carrer Merceria i l'altre al de les Cuirateries, són els principals establiments afectats que han hagut de renunciar a les seves hores de més activitat. A La Joana, una clienta lamenta que els talls van provocar que se li cremés el termòstat de la nevera i l'aire condicionat. Un cop fetes les reparacions pertinents, va decidir enviar les factures a Endesa per veure si se'n faria càrrec. Aquesta, de moment, no s'ha pronunciat.

Les constants baixades de tensió han mantingut inquiet durant més d'un mes el veïnat d'aquesta zona propera a la Catedral, que ha arribat a passar nits senceres sense que es posés solució al problema: la nit més llarga, que va acompanyar-los fins al matí, va comptar amb un tall de llum que va durar de nou a nou. Aquests últims dies, expliquen, sembla que diversos operaris han visitat ja la zona i han començat a fer reparacions per tal de posar punt final al calvari d'aquests veïns de la Part Alta. De moment, però, no saben quan acabaran de col·locar el nou cablejat ni tenen garanties que res d'això torni a passar.

Ara, després d'un mes a les fosques, queda encara la incertesa d'un incident del qual la gent del barri no ha rebut cap explicació. El Sergi, que relata la crispació que s'ha viscut en aquests carrers, ha presentat reclamacions tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Tarragona per tal de deixar constància del comportament d'Endesa durant aquest procés: després de les seves trucades i de la demanda d'una compensació pels danys ocasionats, ha vist com l'empresa elèctrica contestava per escrit deixant clar que no es feia responsable del que, durant aquests temps, s'ha viscut a la Part Alta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar