loader
menu

CIUTAT

Més de 800 persones ajuden a reforestar l'entorn del Francolí

El Circ Ciutat dissabte, 17 de març de 2018

Més de 800 persones han participat en la 7a Plantada Popular al riu Francolí, organitzada conjuntament per Fundación Repsol i l’Associació Aurora. Els objectius de la Plantada, més enllà de la millora de l'estat ecològic del riu, engloben la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió social. Aquest any s'han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d'arbustos.

Avui al matí ha tingut lloc la 7ena Plantada Popular, organitzada conjuntament per Fundación Repsol i l'Associació Aurora, i que ha servir perquè l'entorn del riu guanyi 1.400 noves plantes.

La Plantada d'enguany s'ha celebrat de nou al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla). En aquesta edició, s'ha tornat a comptar amb la col·laboració de la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona. Els centenars de participants han plantat 1.400 plantes de sis espècies diferents d'arbustos.

Foto: Repsol

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants han pogut gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

Com a novetat d’aquest any, a més de plantar, també s’han dut a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició i aquestes s’allargaran durant els propers vuit mesos. Aquesta feina la realitzaran els treballadors de l’Associació Aurora.

A banda de l’acte de plantar i millorar l’estat ecològic del riu Francolí i el seu entorn, l’objectiu d’aquesta iniciativa és el d'integrar socialment i laboral, a persones en risc d’exclusió. Un equip de 20 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc.

L'Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració social i laboral de persones afectades per malalties mentals, així com el suport i l'atenció dels seus familiars. Entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora, destaca l'execució de projectes de recuperació d'espais fluvials.

Fundación Repsol manté un compromís amb la millora de qualitat de vida de les persones, tot actuant per aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural. Per això desenvolupa accions i projectes que impulsen l'energia de les persones, l'energia social.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar