loader
menu

CIUTAT

Alumnes de l'Institut de SPiSP ajuden a fer la vida millor a les persones amb discapacitats

El Circ Ciutat diumenge, 18 de març de 2018

Inventar objectes que ajudin a fer la vida millor a les persones de La Muntanyeta. Per exemple, un got fàcil d’agafar amb dues nanses, un adaptador per retoladors, un cub amb diferents formes i tactes, i una forquilla i cullera, amb l’objectiu de facilitar el dia a dia a les persones usuàries del centre de paràlisi cerebral ubicat a la Muntanyeta de l'Oliva, a Sant Pere i Sant Pau.

Foto: Fundació Tarragona Smart City

Foto: Fundació Tarragona Smart City

Foto: Fundació Tarragona Smart City

I tot, utilitzant la tecnologia 3D. Això és el que han aconseguit una dotzena d'alumnes de l'Institut de Sant Pere i Sant Pau, en el marc del projecte circular Hèlix, impulsat per la Fundació Smart City, que ha finalitzat aquest cap de setmana amb l’entrega de diversos elements adaptats. Aquest ha estat el vessant pedagògic del projecte impulsat per la Fundació Smart City d’economia circular, i que ha implicat a diverses entitats del territori, en una iniciativa que aposta per la sostenibilitat i la inclusió.

Els objectes dissenyats pels alumnes de l'institut de SPiSP es van entregar el passat divendres en un acte celebrat a la Muntanyeta amb representants de totes les entitats implicades, i que va estar carregat d’emotivitat. A tall d'exemple, gràcies a l’adaptador dissenyat pels alumnes, un dels usuaris de La Muntanyeta ha pogut escriure a mà per primera vegada, cosa que no havia pogut fer en dècades per dificultats en agafar el retolador.

Els alumnes de Sant Pere i Sant Pau es van mostrar emocionats d’haver pogut participar en el projecte i de veure que els seus esforços s’han vist explícitament traduïts en la millora de les condicions de vida d’un grup de persones.

El projecte Hèlix és una de les majors expressions d’economia circular i col·laborativa de la ciutat, que es basa en posar les noves tecnologies al servei de la població, per tal de resoldre de manera sostenible les seves necessitats, sota la filosofia del residu 0 i apostant per la cultura del reaprofitament i la reutilització.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar