loader
menu

CIUTAT

Deixa de funcionar un dels dispositius creats a Tarragona per reforçar el pla d'urgències d'hivern

El Circ Ciutat dilluns, 19 de març de 2018

La setmana passada va deixar de funcionar un dels dos dispositius que es van activar a Tarragona el passat 20 de gener per fer front a l’epidèmia de grip i reforçar el Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC). Aquets dispositius es van posar en marxa fruit de la coordinació entre l’Hospital Joan XXIII, Gestió i Prestació de Serveis Sanitaris (GiPSS) i l’Equip d’Atenció Primària Tàrraco.

Els pacients que entrin al Servei d'Urgències del Joan XXIII, amb un nivell de complexitat baix (nivells 4 i 5), ja no es derivaran al CAP Tarraco

En concret, el dispositiu que ha deixat de funcionar és la derivació al CAP Tàrraco dels pacients del Servei d’Urgències de l’Hospital Joan XXIII amb un nivell de complexitat 4 i 5. El funcionament d’aquest dispositiu consistia en que els caps de setmana i festius, en horari de dia, els pacients atesos a les urgències del Joan XXIII amb un nivell de complexitat 4 i 5, és a dir, els pacients amb patologies de baixa complexitat, rebien l’atenció al CAP Tàrraco. Aquests pacients entraven igualment per la porta d’urgències del Joan XXIII, passaven pel triatge del servei d’urgències, i els pacients de nivell 4 i 5 eren atesos al CAP Tàrraco, centre ubicat al mateix recinte del Parc Sanitari Joan XXIII.

Una imatge de l'edifici d'Urgències de l'Hospital Joan XXIII. Foto: gencat.cat

El segon dispositiu organitzat a partir de l’equip d’hospitalització al domicili del Joan XXIII, que va créixer amb una nova unitat composta per un metge i dues infermeres, seguirà funcionant fins el final del mes de març. Aquesta unitat permet alliberar llits del centre sanitari i drenar els pacients de manera òptima.

El CAP Tàrraco continuarà donant servei als seus usuaris els dissabtes de 8 a 15 hores.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar