loader
menu

CIUTAT

Nova estirada d'orelles al govern Ballesteros per no solucionar el problema dels abocadors incontrolats

El Circ Ciutat dilluns, 19 de març de 2018

Els retrets a l'equip de govern de Ballesteros pels seus incompliments a l'hora d'abordar el problema dels abocadors incontrolats són cíclics. L'encarregat d'estirar les orelles a l'Ajuntament de Tarragona ara ha estat el grup municipal del Partit Demòcrata, que ha tornat a criticar la deixadesa del govern tarragoní en aquesta matèria quan quasi fa dos anys que el plenari va aprovar una moció que havia de posar fi a aquest problema greu a la ciutat.

Foto: circdetarragona.com

“L’abril vinent farà dos anys de l’aprovació per unanimitat de la moció impulsada pel grup de tuitaires #TgnTT per posar fi als abocadors incontrolats”, ha recordat el portaveu del PdeCAT, Dídac Nadal, que assenyala que el govern municipal es va comprometre a complir els acords en un termini d’entre un i tres mesos. “Actualment el nombre de zones verdes i solars abandonats plens de porqueria és igual o més elevat que fa dos anys”, ha lamentat.

“Sense un pla de prevenció i actuació, els abocadors il·legals continuaran proliferant, tal com està passant al polígon del costat del barri de la Floresta, en nombroses zones verdes i en noves ubicacions com és el solar que ha d’acollir l’escola Arrabassada, on ja s’han començat a veure muntanyes de runa”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT.

Nadal també ha assenyalat que a la ciutat, fins i tot al mateix centre, hi ha abocadors il·legals que ja fa molts anys d’existència. “Un terreny al carrer Fortuny fa anys que és un niu de porqueria i una de les voltes del Circ Romà continua formant part d’un abocador en un solar abandonat al carrer Trinquet Vell”, ha exemplificat. “És lamentable que l’equip de govern es desentengui d’aquesta problemàtica, la neteja i salubritat pública és competència directa i obligatòria de l’Ajuntament de Tarragona”, ha manifestat el portaveu de PDeCAT.

En la moció aprovada per unanimitat l’abril del 2016 també que en el termini màxim de tres mesos s’elaborés i presentés un protocol de funcionament de la deixalleria municipal per tal que aquesta sigui més operativa i doni resposta a les incidències actuals. “Encara no existeix aquest protocol de funcionament i sovint encara s’impedeix als usuaris dipositar la runa generada per una obra tot i tenir llicència”, ha lamentat Nadal.

Per tot plegat, Nadal exigeix a l’equip de govern que compleixi els acords de la moció aprovada per unanimitat, un text que també acordava la realització d’un inventari en contínua actualització dels abocadors il·legals existents.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar