loader
menu

CIUTAT

Un centenar d'estudiants de la URV faran d'eurodiputats per un dia

El Circ Ciutat dimarts, 20 de març de 2018

Tarragona acollirà demà al matí la cinquena edició de la Simulació del Parlament Europeu, en la qual un centenar d’alumnes de Grau de Dret i Doble Grau de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV podran posar-se en el paper dels 751 eurodiputats i viuran l’experiència de ser eurodiputat o eurodiputada per un dia. L'activitat està coorganitzada pel Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i tindrà lloc al Campus Catalunya de la URV al llarg de tot el matí de dimecres, entre les 8.30 i les 14 h.

Una imatge de la simulació de l'Europarlament de l'any 2016. Foto: circdetarragona.com

Primer es treballarà en el marc de 4 dels 8 partits plurinacionals del Parlament Europeu: Socialdemòcrates Europeus, Liberals Europeus, Esquerra Verda Europea i Democratacristians Europeus. Tots ells hauran de defensar la postura del “seu” partit en quatre Comissions Parlamentàries relacionades amb els temes a tractar: la Comissió de Desenvolupament Regional; la de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; la de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i la de Cultura i Educació. Comptaran amb un dinamitzador per promoure el debat i amb un assessor jurídic especialitzat en la matèria per assegurar que el contingut de les resolucions siguin competència de les institucions europees, i el sentit del vot sigui legal i correcte.

Un cop fet el treball en grups polítics i comissions, l’Aula Magna del Campus Catalunya es convertirà en la cambra parlamentària europea i s’hi celebrarà la simulació d’una sessió plenària oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació, presidida per Sergi Barrera, responsable de premsa de l’oficina del PE a Barcelona. Seguint la dinàmica del Parlament Europeu de manera simplificada, es presentaran, es defensaran i es votaran les propostes treballades, i els acords finals als quals s’arribi, es recolliran i seran transmesos al Parlament Europeu i als eurodiputats catalans.

L’actualitat europea, a debat

Aquesta és també una oportunitat per la ciutadania per transmetre les seves inquietuds i opinions dels diferents temes que es tractaran, aquest any a la Simulació: “Agenda Urbana Europea: mobilitat sostenible”, “La problemàtica mediambiental derivada dels sediments retinguts als embassaments de la conca de l’Ebre”, “Fake news” i “L’impacte de les polítiques fiscals en la igualtat de gènere”.

La jornada i el debat de la V Simulació del Parlament Europeu es podrà seguir a les xarxes a través de l’etiqueta #europarlaTGN, i tindrà continuïtat a actes com el debat d’Eurodiputats que tindrà lloc el pròxim 6 d’abril. Us animem a seguir-ho!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar