loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Circ, què t'estan fent?

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 21 de març de 2018

La intervenció que s'està duent a terme a les grades del Circ romà a la plaça dels Sedassos ha aixecat polseguera i ha generat indignació, tant entre arqueòlegs com entre veïns i tarragonins en general, que no entenen les raons d'aquesta actuació. Les xarxes, a més, fa dies que són testimoni de la preocupació que ha provocat el cobriment d'aquest tram de graderia del Circ romà amb totxanes i una estructura metàl·lica.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

"Avui han començat a col·locar les grades que se suposa que “recuperen” l’antic circ romà de Tarraco. Sota les grades hi ha les restes de part del circ...a això li diuen Programa de Conservación. Jutgeu". Això penjava en la seva pàgina de facebook el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. En un article d'opinió que el nostre digital també va recollir, l'arqueòleg tarragoní Josep Maria Macias, autoanomenant-se 'arqueoperplex', carregava contra l'actuació, lamentava la falta d'un Pla Director del Circ i criticava que intervencions d'aquesta mena no es fessin amb el consens tant de partits polítics com dels agents patrimonials, entre d'altres reflexions.

Un altre arqueòleg tarragoní, César Pociña, en el seu facebook qualificava la política patrimonial tarragonina com a "aberrante, descabezada y sin sentido, que se está cargando la imagen del Patrimonio de Tarraco." La Reial Societat Arqueològica també compartia a les xarxes el post del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya esmentat anteriorment en què lamentaven que aquests treballs se'ls anomenés "programa de conservació".

L'Ajuntament de Tarragona ha demanat "un vot de confiança al resultat final de la intervenció". Ho ha fet la regidora de Patrimoni, Begoña Floría, en una entrevista a Tarragona Ràdio, on ha assegurat que l’estructura metàl·lica no quedarà al descobert perquè es recobrirà amb fusta i que no serà tan agressiva com sembla en el moment actual.

Pel que fa a les crítiques dels darrers dies, Floria creu que totes les opinions són" legítimes i respectables" però ha recordat que el projecte ha rebut llum verda per part de totes les administracions i que està "perfectament enfocat des del punt de vista tècnic, arqueològic i de protecció del patrimoni". A més, ha insistit que les crítiques no invaliden l’actuació i que abans de procedir a l'actuació "s’han escoltat i atès les peticions dels veïns de la plaça dels Sedassos."

Inicialment, l’obra té un termini d’execució de sis mesos i compta amb un pressupost de 242.000€ (finançat en un 75% per l’1.5% Cultural del Ministeri de Foment), tot i que Floría ha reconegut que hi ha hagut endarreriments, però només imputables a la constructora, Grupo Tecno Conrad, S.L.; en cap cas a l'Ajuntament. La superfície total on s'està realitzant el projecte, fet per l’arquitecte Nacho Álvarez de NAM Arquitectura, és de 450 metres quadrats i les noves grades comptaran amb una superfície de 191 metres quadrats.

Segons el projecte, també s'hauria d’incorporar una plataforma mecànica per usuaris amb mobilitat reduïda per tal de connectar des de la plaça els dos nivells interns de grades. A més, es modificarà el tancament actual de la plaça dels Sedassos i la seva connexió amb el carrer Ferrers.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar