loader
menu

CIUTAT

El carrer Sant Domènec ja és zona de vianants, però s'hi permetrà la circulació

El Circ Ciutat dimecres, 21 de març de 2018

Tot i que es permetrà la circulació de vehicles, de manera esporàdica, des de fa uns dies el carrer Sant Domènec ja ha quedat transformat en zona de vianants. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Tarragona, després del soterrament de les línies elèctriques, amb el qual es donen per finalitzades les obres de renovació integral, tant del Sant Domènec, com dels carrers Salines.

Una imatge del carrer Sant Domènec, renovat totalment i transformat en zona de vianants. Foto: Mauri

La mobilitat al voltant d'aquesta zona quedarà alterada, ja que les pilones pel trànsit de vehicles que hi havia a l’entrada de la plaça de la Font, des del carrer Sant Domènech, s’han traslladat al carrer Salines. En horari de càrrega i descarrega, com a la resta de la Part Alta, es baixarà la pilona de pas per permetre l’activitat quotidiana de veïns, comerciants i passavolants.

Al marge del soterrament de les línies elèctriques i les de telefonia, els treballs de millora han consistit en la renovació del ferm, el clavegueram, l’aigua potable, el reg i els serveis d’incendis. També s’ha millorat la xarxa de gas; una tasca, casualment, que va provocar un gran ensurt quan una fuita va obliogar a desallotjar tot el personal de l'Ajuntament.

Les obres de millora han tingut un cost de 309.400 euros i han anat a càrrec d’Ematsa i del Pla Integral de la Part Alta, mitjançant l’empresa municipal d'habitatge, SMHAUSA. L’execució dels treballs els ha efectuat Bosir SA.

L'obra va deixar al descobert un tram de pista del Circ romà

D’altra banda, el passat mes de novembre les obres del carrer Salines van posar al descobert un tram de la pista del Circ romà. En 20 metres de llargada i mig metre d’amplada s’hi va localitzar una superfície rocosa allisada perquè les quadrigues poguessin córrer directament sobre la roca, sense la capa preparada d’arena que s’ha localitzat en altres trams del mateix Circ. El tram descobert estaria pròxim a la zona de sortida de les curses i a l’inici del gir del circuit.

Es va excavar la rasa, per tal de documentar la troballa i elaborar un informe i geolocalitzar les restes que serviran per complementar l’estudi del monument. Posteriorment es van tapar i van continuar les obres als carrers Salines i Sant Domènec per esdevenir zona de vianants.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar