loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

'L'infant es converteix en el motor del seu aprenentatge'

El Circ Més enllà de TGN dijous, 22 de març de 2018

Entrevistem Laia Monguió, directora de Jigsaw British School, l'escola britànica ubicada al Catllar des de fa poc més d'un any. El cap de setmana passat el centre va celebrar una jornada de portes obertes perquè els pares dels futurs alumnes poguessin veure in situ les instal·lacions d'aquest centre d'ensenyament privat, que té l'anglès com a llengua vehicular. El projecte Jigsaw British School complirà celebrarà enguany el desè aniversari.

El Circ entrevista Laia Monguió, directora de Jigsaw British School, l'escola britànica ubicada al Catllar.

Pregunta. Parli'm de la filosofia de l’escola.

Laia Monguió, directora de Jigsaw British School. Foto: cedida

Resposta. "La filosofia de l’escola neix amb els valors que ens representen: la responsabilitat, el respecte, la creativitat, el ser justos amb els altres, l’amistat I el creixement personal. Desenvolupem la nostra tasca mentora i educativa respectant que cada infant aprengui a través de les seves pròpies inquietuds I fomentant l’aprenentage independent I el pensament crític."

P. Al maig el vostre projecte compleix 10 anys.

R. "Sí, sí, el 12 de maig farà 10 anys que vam obrir el primer centre, a l'avinguda Maria Cristina, a Tarragona. De no plantejar-te res, a tenir ara una escola... Hem tingut la sort que hem anat poc a poc."

P. Què us diferencia de la resta d'escoles?

R. "Jigsaw treballa d’acord amb el sistema educatiu britànic i aquesta particularitat ja defineix el nostre model pedagògic que és diferent del curriculum que segueixen les escoles del territori."

P. Què és el currículum britànic? En què consisteix?

P. "El curriculum britànic és el document on s’especifiquen els objectius pedagògics que cada infant ha d’assolir al llarg de la seva vida educativa. A part, també s’hi representen valors i característiques culturals que promouen la globalitat I la inclusió segons els estándards de la cultura britànica. El tret més diferenciador és la metodologia que utilitzem. L’infant es converteix en el motor del seu aprenentatge, oferint-li les eines I els ambients necessaris en el seu dia dia per tal que vagi descobrint i interioritzant els aprenentatges d’una manera pràctica I natural. Això implica per part del professorat, un seguiment molt acurat del progrés de cada alumne/a i també procurar al seu abast els recursos que serveixin per a ajudar a superar aquells objectius que li costin una mica més."

P. Si l'infant estudia a Jigsaw, més endavant podria estudiar en d'altres escoles del territori espanyol o europeu?

R. "Sense cap mena de dubte. Les titulacions són homologades i homologables a qualsevol escola del territori i del món."

P. Quines seran les sortides acadèmiques dels estudiants un cop acabin el currículum britànic a Jigsaw?

R. "Com hem dit anteriorment, l’alumnat de Jigsaw British School podrà estudiar a qualsevol Universitat que es proposi. A partir dels 16 anys, les opcions són les mateixes que qualsevol altre estudiant graduat en Educació Secundària."

P. Quines llengües es practiquen a l'escola?

R. "La llengua vehicular és, evidentment, l’anglès. El català i el castellà es treballen com a segona llengua a partir de l’etapa de primària, seguint els objectius curriculars que marca el Departament d’Ensenyament. A l’escola també hi conviu l’alemany, llengua que familiaritzem amb els nostres alumnes des que són ben petits."

P. Quan es poden començar a inscriure per al curs vinent els infants?

R. "Les inscripcions ja estan obertes. Al ser una escola privada no ens regim pels períodes de matriculació que segueixen les escoles públiques I concertades, sinó que anem tancant grups segons els anem omplint."

P. Quins requisits es necessiten per a matricular l'infant a l'escola?

R. "En principi, els mateixos que per a qualsevol altra escola."

P. Hi ha alguna prova de nivell?

R. "L’escola té previst un servei d’atenció i adaptació per a aquells alumnes que tinguin dificultat en llengua anglesa. Se’ls acompanya fins que puguin seguir el grup classe amb normalitat."

P. Quins serveis ofereix l'escola?

R. "L’horari escolar és de 9 a 16h. I tenim una hora per dinar. A l’escola hi ha servei de morning o after-school club per a aquelles famílies que necessitin ampliar l’horari des de les 7:30 i fins les 17:30. A partir del segon cicle d’educació infantil, hi ha diverses activitats extra escolars. L’escola també disposa de servei de transport escolar, servei de nutricionista, servei d’assessorament psico-pedagògic, i servei d’acompanyament a les famílies."

P. La intenció inicial era ubicar l'escola a Tarragona, però finalment no va ser possible.

R. "A nosaltres, de cor, ens hagués agradat estar a Tarragona pel vincle que hi tenim, però ara ens hem adonat que sense tenir-ho en compte en l'inici l'escola es troba en una ubicació ideal. Ens hem obert a molts més municipis, estem en plena natura i a només 500 metres de l'autovia A-7. De fet, tenim nens des de l'Hospitalet de l'Infant fins a Vilafranca."

P. A l'estiu tenen previst organitzar el Summer Camp.

R. "El Summer Camp comença el dia 25 de juny fins el dia 27 de juliol. L’horari és de 9 a 4 amb diverses opcions de matí / tarda i també disposa del servei d’acollida des de les 7.30 del matí i fins les 5 de la tarda."

P. Què hi faran els infants?

R. "Les activitats del Summer Camp són totalment lúdiques: esports, jocs, tallers diversos, sortides, activitats al bosc dels voltants de l’escola com ara descoberta, orientació, estudi de la flora i fauna, també fem robòtica, programació, i també fa natació i golf."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar