loader
menu

CIUTAT

En marxa un programa per fomentar el consum de l'aigua de l'aixeta a les escoles

El Circ Ciutat dijous, 22 de març de 2018

L'Escola Marcel·lí Domingo i l'Escola Sant Salvador són els dos primers centres educatius de Tarragona que participen en el programa Escolaqua; una iniciativa de l’Empresa d'aigües Ematsa, amb col·laboració amb l’Institut Municipal d’Educació (Imet) i que es basa en la transferència de coneixement que persegueix el canvi d’hàbits i la transformació de costums.

Foto: Ematsa

El programa, que es posa en marxa coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua (22 de març) pretén aconseguir que les escoles es converteixin en prescriptores per a les famílies en el consum de l’aigua de l’aixeta i consta d'un triple objectiu: superar les resistències sobre l'aigua de l'aixeta per reduir la petjada de carboni del consum de l'aigua de boca, generar i transferir els coneixements d'Ematsa sobre l'aigua, el seu consum i la seva gestió a la comunitat educativa; i per últim, impulsar una xarxa col·laborativa i d'aprenentatge entre escoles, ajuntaments i l’empresa d’aigües de Tarragona.

Escolaqua també es portarà a les escoles Arquitecte Jujol i l'escola Sant Sebastià dels Pallaresos, l'escola La Canonja a i l'institut-escola l'Agulla del Catllar, i al setembre s'estendrà a totes les coles que hi estiguin interessades.

Les propostes que s'impulsaran a les escoles van des de rebre reptes per fer recerca dins de l'aula, a desenvolupar tallers sobre estalvi d'aigua a casa en família, passant per construir una depuradora a casa o visitar alguna de les que tenim en el nostre municipi.

Per aquest motiu, la col·laboració amb l’Institut Municipal d’Educació és molt important perquè el projecte també se centra en la formació i assessorament a professorat dels centres educatius per treballar el cicle de l'aigua, els nous reptes que es presenten al món per l'escassetat d'aigua o quina relació hi ha entre la salut dels nostres rius i la dels nostres mars.

Quantes ampolles de plàstic es consumeixen en un any escolar en cada escola?

Els alumnes analitzaran quantes ampolles de plàstic es consumeixen en un any escolar en cada escola i quants infants veuen aigua de l'aixeta a casa i a l'escola. També s’assessorarà a l'escola de Sant Salvador per generar un projecte educatiu vinculat a l'aigua per cada cicle que els alumnes desenvoluparan a partir del curs 2018/2019.

Finalment, també es desenvoluparà un taller a cada escola que ho demani sobre estalvi d'aigua a la llar i s’ensenyarà a llegir la factura de l'aigua.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar