loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'ascensor del Pretori porta més d'un mes espatllat

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 23 de març de 2018

Nou exemple de com Tarragona posa barreres al seu patrimoni. L'ascensor del Pretori està espatllat des de fa més d'un mes; un període durant el qual totes les persones amb mobilitat reduïda, les que tenen alguna discapatat i les famílies amb cotxets que hi han acudit s'han quedat amb les ganes de visitar tot aquest espai que forma part del conjunt monumental de la Tàrraco Romana. Un cartell de "No funciona" penja des de la porta de l'ascensor, que obliga a pujar més de cent escales si es vol arribar a dalt de tot.

L'ascensor del Pretori està espatllat des de fa més d'un mes. Foto: circdetarragona.com

Les raons per les quals l'elevador va deixar de funcionar es deuen a una peça que s'ha de canviar, i malgrat que l'Àrea de Patrimoni ja té el pressupost per reparar-la des de fa setmanes, la realitat és que a hores d'ara encara no s'hi han posat. Segons ha pogut saber El Circ, durant tot el temps que l'ascensor porta espatllat, les queixes dels visitants han estat nombroses, ja que sense aquest ascensor el col·lectiu de persones amb poca mobilitat s'ha quedat sense poder veure cap de les dues plantes superiors: la primera, dedicada a la Tarraco Romana i on s'exposa el sarcófag d'Hipòlit; i la segona, dedicada a la Tarragona medieval i on també s'exposa una maqueta que recrea com era la ciutat en aquella època.

Per descomptat, sense l'ascensor, tampoc es pot gaudir de les vistes privilegiades que ofereix la Torre del Pretori; un dels grans reclams d'aquest espai. Se'ls ha impedit gaudir d'unes estances que els visitants ja havien pagat prèviament després d'adquirir el tiquet combinat que permet veure tots els recintes monumentals que gestiona el Museu d'Història de Tarragona.

A les portes de Setmana Santa, que és quan Tarragona rep el fluxe de visitants més nombrós de l'any, un dels seus monuments presenta barreres i no se sap fins quan les tindrà. Segons ha pogut saber El Circ, l'empresa que porta el manteniment de l'ascensor ja ha presentat pressupost de reforma a l'àrea de Patrimoni des de fa setmanes, tot i que, de moment, no hi ha hagut cap moviment i si res no ho impedeix, per Setmana Santa el problema persistirà, amb l'afegit que el número de visitants a la ciutat és superior a la de qualsevol època de l'any.

Nou lleig i nova mostra de desgreuge cap al visitant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar