loader
menu

CIUTAT

Proposen que l'Anella dels Jocs combini la gestió pública amb l'explotació privada

El Circ Ciutat divendres, 23 de març de 2018

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) ha presentat avui l’estudi sobre el pla de viabilitat i el model de gestió de l'Anella Mediterrània que ha realitzat per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport, en el qual analitza les instal·lacions esportives que l’integren i formula les propostes per gestionar aquest llegat un cop finalitzin els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 d’aquest estiu.

Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la roda de premsa de presentació de l'informe elaborat per l'INEFC sobre la gestió de l'Anella Mediterrània. Foto: Tarragona 2018

L'aposta és un model de gestió supramunicipal, en què es dóna a l'Anella Mediterrània un ús combinat, que suma les activitats o usos esportius (prioritaris) a altres usos socials, econòmics, mediambientals, culturals, educatius, etc. Es preveu, així, un model que combina la gestió per part del Patronat Municipal d'Esports dels usos esportius amb un altre ens o òrgan municipal per a la gestió dels usos i activitats no esportives. Aquest altre ens o òrgan podria ser l'actual Fundació Tarragona 2018 després de les reformes estatutàries pertinents. També hi ha opció d'utilitzar alguna de les empreses municipals.

En tot l’anàlisi realitzat es fa èmfasi especial en el fet que la gestió dels usos i el model que es proposi exigeix complir amb els criteris legals d'eficàcia, eficiència i estricta subjecció a la normativa d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat; que el model de gestió ha de cercar un equilibri entre la sostenibilitat esportiva, la sostenibilitat social, la sostenibilitat econòmica i la sostenibilitat mediambiental, i que aquest model ha de tenir en compte les propostes de llegat que la corporació municipal va formular quan va sol·licitar i li van ser concedits els Jocs Mediterranis.

L’informe estableix també algunes propostes per rendibilitzar l’Anella econòmicament (Parc lúdic-esportiu, Destinació de Turisme Esportiu, Centre de Tecnificació Esportiva, Centre de Medicina de l’Esport i Expo Global Sport-Fira de l’Esport) i estudia les despeses que pot representar aquest complex.

La voluntat de la Secretaria General de l’Esport és la d’involucrar-se en aquest model de gestió “juntament amb la resta d’administracions”, segons ha explicat el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana: “L’Anella Mediterrània tindrà, amb tota seguretat, un potencial que va més enllà de la pròpia ciutat i ha de ser un referent a la Catalunya sud", ha afegit. A partir d’ara, Generalitat i Ajuntament treballaran conjuntament per avançar en la concreció d’una proposta de gestió.

Per a la realització d'aquest estudi s'han analitzat 69 instal·lacions de molt diversa índole, cosa que ha aportat informació molt valuosa per realitzar una bateria de propostes que podran ajudar a dinamitzar els diferents espais de l'Anella Mediterrània i generarà ingressos econòmics, i per elaborar l’estudi econòmic provisional de l'Anella.

L’estudi ha estat encarregat per la Secretaria General de l'Esport, d'acord amb l'Ajuntament de Tarragona, a l'Observatori Català de l'Esport, vinculat a l’INEFC, per analitzar la viabilitat del complex esportiu de l'Anella Mediterrània i valorar els possibles models de gestió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar