loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La mort de l'escriptor Jordi Tiñena tenyeix de dol la literatura de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 24 de març de 2018

La mort de l’escriptor i professor Jordi Tiñena, a l’edat de 62 anys, ha tenyit de dol la literatura tarragonina. Tiñena havia nascut a Barcelona, però des de fa molt de temps vivia a Tarragona, on havia exercit la seva activitat com a professor de literatura catalana, sobretot a l’institut de Campclar. També aquí s’havia desenvolupat tota la seva activitat literària. Com a escriptor, però també implicant-se en les activitats del sector, entre altres la dels Escriptors del Camp de Tarragona.

Foto: escriptors.cat

Durant la seva trajectòria va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira (1994) i Premi Pin i Soler de Narrativa (1998), el Premi Tarragonès de creació (2015) i el Premi Enlaira a la Trajectòria (2016).

Moltes de les seves novel·les estaven ambientades a la nostra ciutat, en diferents èpoques, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, de manera que es pot considerar que el conjunt de la seva obra dona una visió prou diversa i rica de Tarragona. Darrerament havia iniciat una sèrie de novel·la negra, ja amb dos títols al carrer, amb un parell de mossos d'esquadra tarragonins com a protagonistes.

El Circ se suma al condol per la mort de Jordi Tiñena.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar