loader
menu

CIUTAT

Gossos, gats i fures podran tenir passaport per viatjar per la Unió Europea

El Circ Ciutat dimarts, 27 de març de 2018

Gossos i gats, principalment, i també fures; els denominats animals de companyia, podran disposar de passaport. Així ho estableix el conveni signat entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC).

Foto: circdetarragona.com

El passaport és el document establert per la normativa per al desplaçament d'aquests animals entre els estats membres de la Unió Europea. D'acord amb el conveni, les persones interessades a aconseguir el passaport per a la seva mascota ho podran fer adreçant-se al seu veterinari clínic per expedir el passaport.

Els requisits establerts per obtenir el passaport són que l’animal estigui identificat i vacunat de la ràbia. Així mateix, l'animal haurà de tenir almenys 12 setmanes, haver transcorregut 21 dies des de la primera vacunació i les vacunacions següents s’hauran d’haver administrat conforme a les especificacions tècniques de la vacuna utilitzada.

Si l'Estat membre de destinació ha adoptat mesures sanitàries preventives contra malalties diferents de la ràbia, ha de complir amb aquestes mesures.

Cal destacar que Finlàndia, el Regne Unit, Irlanda i Malta exigeixen mesures sanitàries preventives per controlar la infecció de gossos per Echinococcus multilocularis.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar