loader
menu

CIUTAT

Ballesteros demana a bars i restaurants de TGN que obrin al públic el seu WC per Setmana Santa

El Circ Ciutat dimarts, 27 de març de 2018

Tot i que l'afluència de visitants que rep Tarragona durant els dies de Setmana Santa és més que considerable, que els carrers estan plens de gent i que molts dels actes i processons són seguits per centenars de persones i, en el cas de la processó del Sant Enterrament, de Divendres Sant, per milers, l'Ajuntament de Tarragona mai ha cregut oportú instal·lar lavabos públics, com sí fa per Sant Magí i per Santa Tecla.

Una imatge d'un lavabo químic instal·lat al carrer Sant Domènec, per festa major. Foto: circdetarragona.com

En opinió del consistori, i en concret, de l'alcalde, aquesta obligació ha de recaure en els bars i restaurants, els quals, malgrat que no s'hi consumeixi hauran de deixar que les persones que així ho vulguin els utilitzin per fer les seves necessitats. Així ho diu el ban que va emetre fa uns dies l'alcalde Ballesteros amb diferents indicacions al conjunt de la ciutadania: "Donada l’especial característica dels actes i en interès general de la població, s’espera dels establiments de restauració, bars i similars que estiguin oberts durant la celebració de les diverses processons, la seva col·laboració i disposició, facilitant la utilització dels seus serveis higiènics al públic en general i, de manera especial, a aquells col·lectius de persones amb necessitats especials, gent gran i infants"

En el ban de "bones pràctiques", l'alcalde no fa cap referència, però, a la possibilitat d'usar els lavabos, o bé del propi Ajuntament, o d'altres edificis de propietat municipal. I això és, precisament, el que ha denunciat el grup municipal de la CUP, que ha expressat la seva indignació davant “aquest nou exemple de defugir responsabilitats per part de Ballesteros”.

Segons la formació independentista, “la solució l’hauria de facilitar el mateix Ajuntament mitjançant la instal·lació de lavabos públics, enlloc de responsabilitzar els establiments privats”.

La CUP apunta que “aquesta una qüestió relacionada amb la cura de l’espai públic i el bé comú”. La Setmana Santa, afirmen, “no és l’única ocasió en la qual són imprescindibles uns serveis higiènics públics, i és que aquest és un servei bàsic per tal de garantir el bon funcionament de qualsevol activitat o esdeveniment realitzat a la via pública”. La candidatura anticapitalista ironitza sobre “la contradicció que representa la mancança de lavabos públics a Tarragona amb la marca de ciutat que vol vendre el govern”, afegint que “si realment pretenen, com diuen, potenciar-ne la capacitat d’atraure turisme, hi ha elements com aquest que són bàsics i fonamentals”.

Els cupaires, però, defensen que, més enllà del turisme i la celebració de festivitats, aquesta mesura és necessària per la quotidianitat de la pròpia ciutadania tarragonina. Posen com exemple les excursions escolars, ja que consideren que “és incomprensible que no tinguin accés a aquest tipus d’instal·lacions i més encara que la solució passi per utilitzar les de bars i restaurants”. En el mateix sentit, recorden que al consistori tarragoní es va aprovar una moció per la qual l’Ajuntament de Tarragona s’adheria al projecte “No puc esperar!”, amb el qual “les persones que pateixen de malalties inflamatòries intestinals poden utilitzar els lavabos públics i privats de manera gratuïta mitjançant l’ús d’un carnet”.


Documents

Ban de bones pràctiques Setmana Santa 2018


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar