loader
menu

CIUTAT

Les decisions del jutge Llarena provoquen esquerdes entre els advocats de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 27 de març de 2018

A diferència d'altres assumptes, com la violència de gènere, el tracte als animals, les causes solidàries, i fins i tot la repressió policial i judicial que es viu lluny de les nostres fronteres, que sí ha generat quorum entre els advocats de Tarragona; la cosa canvia radicalment quan del que es parla és de la situació política, social i judicial que es viu actualment a Catalunya.

La junta de govern del Col·legi d'Advocats de Tarragona ha desautoritza un comunicat emès per la secció de Drets Humans del propi col·legi i no ha permès que es pengi en el seu web. Sí hi figura el comunicat del Consell de l'Advocacia Catalana, molt més neutre i d'un to més moderat.

Després que ahir, una quarantena d'advocats del Col·legi de Tarragona, a títol individual, van criticar l'excés de politització de la justícia espanyola i van reclamar sense embuts l'alliberament de tots els polítics catalans actualment empresonats per ordre del jutge Llarena, avui la secció de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Tarragona ha emès un comunicat en el qual també critica amb duresa les decisions adoptades per aquest magistrat del Tribunal Suprem en els darrers dies. "[...] Les considerem absolutament desproporcionades, arbitràries, i basades en hipòtesis de fets que es podien (o no) haver produït. No tenen fonament jurídic i atempten directament als Drets Fonamentals de totes les persones investigades [...]."

Una imatge de la manifestació del passat 25 de març a la Imperial Tarraco per demanar llibertat per als presos polítics catalans. Foto: circdetarragona.com

Així comença el comunicat d'aquesta secció de l'I·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona, en el qual deixen per terra, literalment, el que ha dictat el Suprem: " [...] les resolucions del Tribunal Suprem contenen errors. No només es confon el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) amb el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), sinó que s’apliquen de forma anàloga supòsits de fet de casos europeus que no tenen absolutament res a veure amb el procediment que s’està enjudiciant a Catalunya [...]".

En el comunicat també es qüestiona que el Suprem veti candidats a la presidència de la Generalitat: "[...] Ni el TS ni cap tribunal pot vetar a candidats a la presidència de la Generalitat. No s’ha il·legalitzat cap partit ni cap programa electoral. Cal recordar i defensar que per poder afirmar que tenim llibertat ideològica, s’ha de poder garantir la llibertat de poder-la expressar, defensar, exercir i intentar dur-la a terme. Aquesta afirmació està avalada pel propi Comitè de Drets Humans de Nacions Unides, en la resolució emesa el 23 de març de 2018, en la que insta a l’estat espanyol a prendre totes les mesures necessàries per garantir que es puguin exercir els drets polítics. Tot això ja no va d’independència sí o independència no: això va de democràcia, de legalitat, de garanties, de respecte als Drets Humans, de politització de la justícia, i de la manca de separació de poders [...]"

Tot i ser una comissió que pertany a l'ICAT, el comunicat emès per la secció de Drets Humans del Col·legi no està penjat en el web oficial del Col·legi; mentre que sí hi figura el comunicat del Consell de l'Advocacia Catalana emès ahir dilluns, consensuat per les juntes de govern dels 14 col·legis d'advocats d'arreu del país, i d'un to molt més moderat i neutre.

"No el considerem apropiat"

El Circ ha consultat a la junta de govern de l'ICAT les raons per les quals no havia penjat al seu web el text escrit per la secció de Drets Humans del propi col·legi de Tarragona. Fonts de la Junta de Govern de l'ICAT han explicat al Circ que han decidit no penjar-lo al web perquè "no el considerem apropiat" i "perquè és un comunicat no autoritzat", tot remetent-se únicament i exclusivament al comunicat del Consell de l'Advocacia Catalana.

Podeu consultar el comunicat de la secció de Drets Humans de l'ICAT en el document adjunt.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar