loader
menu

CIUTAT

TGN tindrà sis noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics

El Circ Ciutat dimecres, 28 de març de 2018

Tarragona comptarà amb sis nous punts de recàrrega elèctrica de vehicles. El Consell d'Administració d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ha adjudicat a l'empresa Etecnic Movilidad Eléctrica SRL la instal·lació de sis noves estacions, dels quals, dos són de recàrrega ràpida, mentre que les altres quatre són de càrrega semi ràpida. L'import total de l'adjudicació d'aquests nous sis punts és de 109.432.29 euros, que s'afegeixen als tres punts ja existents a l'aparcament municipal de Saavedra.

Una imatge del mapa de la ciutat amb els punts on s'instal·laran les sis noves estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Font: Aparcaments Municipals de Tarragona

En paral·lel a l'adjudicació anunciada, des de d'Aparcaments s'està a l'espera que la Generalitat, a través de l'Institut Català de l'Energia, desencalli i concedeixi la subvenció de 100.000 euros; una quantitat que l'Ajuntament ja va anunciar fa mesos que havia aconseguit en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (2016-2019).

Les dues primeres estacions de recàrrega ràpida previstes s'instal·laran a la plaça Imperial Tàrraco i a la Vall de l'Arrabassada. Seran de 50 kW de potència amb sistema de pagament integrat. Aquest tipus de punts poden carregar 120 quilòmetres d'autonomia en menys de 30 minuts.

Les quatre estacions d'accés públic de recàrrega semi ràpida s'ubicaran a l'avinguda Vidal i Barraquer, a les Gavarres i a l'Anella Mediterrània (dos punts). Tindran una potència igual o superior a 20 kW, també amb un sistema de pagament integrat, i poden carregar 100 quilòmetres d'autonomia en una hora. El projecte d'instal·lació d'aquestes estacions de recàrrega compta, de moment, amb el suport de la Conselleria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean.

Pel que fa als terminis d'execució de l'obra, inicialment estaven previstos perquè els sis punts de recàrrega estiguessin enllestits a mitjan 2018, tot i que des d'AMT es va demanar una pròrroga per a la convocatòria del concurs; una circumstància que ha endarrerit tot el procés.

“Els cotxes elèctrics encara no gaudeixen d’un gran impuls a la nostra ciutat, però és evident que el futur de l’automoció passa per aquesta tipologia de vehicles i perquè es consolidin necessiten d’instal·lacions com aquestes estacions de recàrrega. Amb aquesta adjudicació des de l’administració pública fem una aposta decidida per a una mobilitat més sostenible”, ha explicat el president d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Josep Acero.


Documents

Mapa complet amb els sis nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar