loader
menu

CIUTAT

Els gossos de TGN es tornen a quedar mig any sense platja

El Circ Ciutat dijous, 29 de març de 2018

Tot i que des del passat juliol, Tarragona ja disposa d'una nova ordenança de protecció, tinença i venda d'animals que obre la possibilitat a que els gossos puguin accedir a la platja durant tot l'any, la realitat és que, de moment, no hi ha cap moviment i el més calent, com sempre, és a l'aigüera. Així, doncs, amb l'arribada de l'abril i fins el proper 15 d'octubre, novament a Tarragona també arriba la prohibició de portar gossos vora el mar.

Tot i que la nova ordenança de protecció, tinença i venda d'animals contempla la possibilitat d'habilitar 'Can-espais' a la vora del mar durant tot l'any, l'Ajuntament de moment no ha mogut fitxa. L'incompliment de la normativa pot comportar sancions de fins a 1.500 euros.

Segons la nova normativa "Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre, resta prohibida la presència d’animals a la platja, a excepció dels espais habilitats a aquest efecte i dels gossos d’assistència i d’utilitat pública, regulats per la seva normativa sectorial i per l’article 47 d’aquesta ordenança". Això ha penjat a twitter l'Ajuntament de Tarragona i el mateix alcalde Ballesteros.

El Bigui (esquerra) i el Coco, disfrutant d'una estona d'oci en una platja de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

Així mateix, el text aprovat l'estiu de l'any passat també indica que "S'estableix la possibilitat d'autoritzar can-espais, zones àmplies delimitades per l'esbarjo dels animals de companyia, i que inclou la possibilitat d'habilitar-ne una a la platja durant tot l'any".

Que la nova normativa municipal ho permeti no significa que s'hagi de fer, ja que, fins el moment, des del consistori no s'ha posat l'assumpte damunt de la taula i no ha transcendit que s'estigui estudiant obrir un 'Can-espai' al costat del mar, com sí tenen diferents municipis del voltant de Tarragona.

Les sancions per portar gossos a les platges tarragonines durant el període en que resta prohibit està tipificada com a greu i pot comportar sancions als seus propietaris de fins a 1.500 euros.

Clica AQUÍ si vols consultar la nova ordenança de protecció animal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar